top of page
  • Monique Jansen

Lente. Oh nee, toch niet.

Bijgewerkt op: 19 feb.


Als ik donderdagochtend met de honden ga wandelen, regen ik nat, maar tegen het middaguur breekt het wolkendek, laat de zon zich zien en lijkt het wel lente met 17 graden op de thermometer. Vitamine D stroomt naar binnen, ik fleur helemaal op. Dat de honden en ik de volgende dag weer door de stromende regen en met moerasweer wandelen, komt dan ook echt mijn neus uit. Of zoals vandaag bij hondentraining, alleen maar regen. Het waaide hard, het was koud en zo ontzettend nat. Maar de training was leuk, de honden hebben hard voor ons gewerkt en heel erg hun best gedaan. Het is februari, en terwijl de sneeuwklokjes, narcissen en krokussen tevoorschijn komen en de vogeltjes hun voorjaarsgekwetter laten horen, weet ik ook dat de afgelopen jaren in deze maand en in de maand maart de winter zich opeens weer laat zien met (nacht-)vorst en sneeuw.


De vergaderingen en bijeenkomsten zijn nu ook echt weer op gang gekomen. Voorbereidingen voor de Algemene Ledenvergaderingen voor zowel de WBE als de NOJG, bijeenkomsten voor de activiteiten commissie en ook wil ik weer beginnen met jachthoorn blazen. Dat heb ik bijna een jaar niet gedaan. Ik heb nu twee keer mijn jachthoorn erbij gepakt om wat te oefenen, maar mijn wangen geven het al snel op. Ik moet meer en vaker oefenen. Ik heb de jachthoorn weer op mijn werkplek geplaatst, zodat ik die er even bij kan pakken en tussen het werken door even kan toeteren. Ik heb mijn jachthoorn-groepje echt gemist! Ik zag een aantal van hen afgelopen vossendag, en dan pas merk je dat je te lang niet geweest bent en mensen echt kunt missen.


Bij Wodkawoensdag hadden we ‘kliekjesdag’. Ik had meerdere aangebroken flessen van andere keren, die veel ruimte innamen in de koelkast. Die heb ik meegenomen en Marleen heeft deze aangevuld met een aangebroken fles die zij nog had staan. Ik had nog wat Amandelspijs in de koelkast, daar heb ik nog een paar mini-gevulde koeken van gemaakt en zo hadden we weer een lekker drankje en hapje voor na ons intensieve paardrij-uurtje. Omdat de moeder van Marleen kleiner gaat wonen, moet zij veel spullen van de hand doen. Onder andere kookboeken. En laat zij nu aan de dames van Wodkawoensdag denken voor deze  boeken! De hele tafel lag vol met prachtige exemplaren, en alle dames konden boeken naar hun gading uitzoeken. Ik heb een paar mooie kookboeken over wild meegenomen, maar ook boeken uit de jaren zeventig van Wina Born. Ik heb haar recept als basis gebruikt voor mijn Cassoulet. Ik ben niet echt van de bonenschotels. Maar deze, van oorsprong Zuid-Franse, bonenschotel is echt zalig. Wat ik vanmiddag heb gedaan? Heerlijk gebladerd in deze kookboeken, hoekjes gevouwen welke recepten ik een keer wil gaan maken, inspiratie opdoen om te kokkerellen en waarschijnlijk binnenkort iets maken met wat ik nog in huis heb. Ik zag in één van de boeken al een lekkere amandeltaart. Maar komende woensdag wordt er al taart door iemand anders meegenomen. En omdat jongste kuiken op wintersport is, is het een beetje overdreven een taart voor twee personen te bakken. Misschien dat ik een kleine variant maak.


Bij mijn kaasboer zag ik een Vacherin Mont d’or. Dat kaasje kun je van eind september tot en met april kopen. Heerlijk, ik maak daar mijn eigen guilty pleasure ‘kaasfondue’ van. Zaterdagavond, te moe om iets te ondernemen, en lekker op de bank met mijn eigen ‘kaasfondue’, een goed broodje en een wijntje genieten. Deze stond allang op de site, maar mijn Tahoe Cetak nog niet. Dit is een lekker hartig Indohapje voor bij de borrel, maar fungeert ook als een voorgerechtje of zelfs een bijgerecht. Je kunt deze vegetarische lekkernij zo maken, óf met garnalen of gamba’s. Ik heb altijd wel gamba’s in de vriezer, is het niet om gauw een Spaghetti met gamba’s en rucola in elkaar te flansen, dan wel een Gefrituurd garnalenhapje of mijn Gamba-sigaren te maken. En nu kom ik erachter dat dat wat ik vaak maak van Gamba’s voor een verwenhapje op zaterdag of bij de vrijdagmiddagborrel óók nog niet online staat. Nu nog geen link dus, maar ik zal dat hapje binnenkort maken, zodat ik er foto’s van kan maken en het recept kan delen. Ik wens je nog een mooie zondag, met een dekentje op de bank!55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page