Spaghetti met gamba’s en rucola
Weer eens wat anders dan pasta-rode saus
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4 tomaten, in blokjes
500 gram spaghetti
20 gamba’s, gepeld
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
50 gram rucola
kleine theelepel chilivlokken
wat olijfolie
zout en versgemalen peper
Kook de spaghetti in ruim komend water. Bak in een ruime pan de ui en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat die even mee bakken. Vervolgens de chilivlokken even mee bakken en dan de gamba’s erbij. De gamba’s zijn gaar als deze mooi roze van kleur worden.
Giet intussen de spaghetti af, bewaar een beker van het kookvocht om eventueel nog bij de saus toe te voegen. Meng de spaghetti door de saus en doe de Parmezaanse kaas erover. Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper. Doe de rucola over de pasta.
Je kunt in plaats van chilivlokken ook een verse peper gebruiken. Bak die dan tegelijk mee met de tomaat.