top of page
pavlova_middel.png

 

Mijn ideale avondje eten met vrienden? Urenlang gezellig kletsen, met liefst véél gangen of smulhapjes, waar iedereen heerlijk van kan genieten. Ik hou ervan mijn vrienden te verwennen, en tijdens die verwenavondjes wil ik zelf ook volop genieten: Mij zul je dus niet de hele tijd in de keuken zien staan of gestresst heen en weer zien rennen. Ik wil optimaal meegenieten van de vrienden, de sfeer en het lekkere eten.

 

Als je dan tóch voor vrienden gaat koken, zorg dan voor goede ingrediënten. Je bent die avond niet bezig met een ‘killer-body’; Vetvrij of mager koken moet je die avond even overslaan. Je eet tenslotte niet elke dag of elk weekend zo uitgebreid. Gebruik daarom volvette slagroom, roomboter en vlees met een vetrandje ;-) Vet is lekker en geeft smaak.

Als er bij ons vrienden komen eten, probeer ik vaak iets nieuws uit. Als het tegenvalt, gaat niemand met honger naar huis, er is tenslotte genoeg aan andere lekkere dingen. Je kunt ook tegen je vrienden zeggen dat zij die avond proefkonijn zijn.

Een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de jacht. Dit is voor mij de ultieme manier van de oorsprong van vlees eten. Zelf op jacht gaan, het zelf doden, maar ook het zelf slachten, panklaar maken en het bereiden van het vlees. De eend en het haas dat ik schiet heeft een beter leven gehad dan menig kippetje dat je in de supermarkt in een plastic bakje koopt. Jagen is niet schieten om het schieten, maar met respect omgaan met de natuur en de dieren. Er staan dus ook gerechten van wild tussen de recepten.

 

Mijn doelgroep: Iedereen die van lekker eten houdt. Koken voor vrienden, maar iets anders voorschotelen dan het ‘huis- tuin- en keuken-koken’ van doordeweeks.

Dank aan alle vriendinnen die voor mij de recepten die ik had uitgeschreven hebben uitgeprobeerd!

bottom of page