top of page

Tahoe Cetak

Met of zonder garnaaltjes

Tahoe Cetak

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

40

gemiddelde waardering 2 uit 5

14-15 stuks

1 blok tahoe

1 kleine winterwortel, fijn geraspt

3 lente-uitjes, fijngesneden

1 eetlepel peterselie, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geraspt

2 eieren

1 theelepel vetsin

Zout en peper

(optioneel 100 gram garnaaltjes of gamba’s in stukjes gesneden)


Klein beetje bloem om te paneren

Zonnebloemolie om in te frituren

Neem de tahoe uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenpapier. Neem een ruime kom en prak hierin met een vork de tahoe fijn. Voeg de wortel, lente-uitjes, peterselie, knoflook, vetsin, zout en peper en de 2 eieren toe en roer alles goed door elkaar zodat je een egale massa hebt. (Hier dan ook de garnalen toevoegen. Heb je grote garnalen, snijd deze dan eerst in kleine stukjes.)

Neem kleine bakjes die in de stoompan passen.  


Vul de stoompan met water en breng het aan de kook. Doe een theedoek over het deksel, dan kan er geen water in de vormpjes vallen.


Vet de vormpjes in met wat olie of bakspray. Vul de vormpje tot ongeveer de helft tot 1/4 met de vulling. Druk het goed aan. Zet de vormpjes in het stoompannetje, en laat deze in 12-15 minuten garen. Haal uit de stoompan, en haal de vulling uit de vormpjes. Zet deze apart en laat geheel afkoelen. Herhaal dit totdat het tahoe-mengsel op is en alles is gestoomd. Zet de tahoe even in de koelkast om helemaal op te stijven. (Dan vallen ze niet uit elkaar bij het frituren.)


Neem een koekenpan en verwarm hierin een goede scheut zonnebloemolie Dep de tahoe droog met een keukenpapiertje. Doe wat bloem in een zeefje en strooi een beetje aan zowel de bovenkant als de onderkant van de tahoe. Leg de tahoe in de pan en bak deze aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
· Je kunt ook de groenten gebruiken die je over hebt of nog in de koelkast hebt liggen.

· De garnaaltjes geven deze gefrituurde tahoe een totaal andere dimensie.

· Serveer met een zoete chili-saus of wat ketjap manis met een gesneden rode peper als dip. Maar ook erg lekker met de kimchi-mayonaise!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page