top of page

Gamba-sigaar met basilicum

Zoooo lekker als hapje bij de borrel

Gamba-sigaar met basilicum

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

20 stuks

1 pak loempia-vellen (de kleine variant), je gebruikt 20 vellen

10 grote gamba’s, schoongemaakt

Bosje basilicum, vers

1 eetlepel bloem en wat water

Zonnebloemolie om in te frituren

Snijd alle gamba’s over de lengte door midden. Maak van de bloem en een klein beetje water een dik papje.


Neem een vel en snijd een punt af van de bovenkant. (Zie foto) Neem een halve gamba, rol deze in een basilicumblad en leg deze op het loempiavel. Rol het vel vervolgens van de punt van het midden naar boven, en plak deze dicht met het papje van bloem (net als met de plakrand van een envelop, daar maak je nu zelf de plakrand met het bloempapje). Doe dit ook met de rest van de gamba’s.


Verwarm de olie tot 160 graden en frituur de Gamba-sigaren goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Bij dit gerechtje is een Kimchi-mayonaise (zie link onderaan) bijna een must! Die heb je met een staafmixer binnen een minuut gemaakt.

* Je hebt vellen over. Deze kun je goed ingepakt in keukenfolie nog 2 dagen bewaren in de koelkast.

* Je kunt van de vellen die over zijn bijvoorbeeld ook nog lekkere Vlammetjes maken. (Dan even de vellen in vieren knippen of snijden.)

*  Lekker met Kimchi-mayonaise

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page