top of page

Vlammetjes

PEDIS!!!

Vlammetjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

15

gemiddelde waardering 2 uit 5

24 stuks (ongeveer)

200 gram gehakt, half om

1 rode ui

3 teentjes knoflook

15 rawit (kleine pepertjes)

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel ketjap manis

1 theelepel zout

½ theelepel peper

50 gram bloem

1 ei

Olie om in te frituren

1 pak loempiavellen (de kleine variant), je gebruikt 24 vellen

1 eetlepel bloem met wat water

Maak de ui schoon en doe deze samen met de schoongemaakte knoflook en de rawit (zonder steeltjes) in de keukenmachine. Maal deze heel fijn. Doe vervolgens het gehakt, zout, peper,  50 gram bloem, ketjap, sambal en ei erbij en vermeng alles tot een mooie egale massa. Maak een dik papje van de bloem met wat water.


Snijd de loempiavellen in 1 keer met een groot keukenmes in een kleiner formaat van 12-12 centimeter. Leg een loempia-velletje met de punt naar je toe. Leg daar een hoopje (ongeveer een ruime theelepel met een kop erop) van het gehakt-mengsel. Vouw de punt die aan de onderkant ligt over het gehaktmengsel net onder de punt die aan de bovenkant ligt. Maak de punten nat met het bloem-papje en vouw deze naar het midden. Maak vervolgens de bovenste punt nat met het papje, en vouw deze over de al gevouwen punten, als een soort envelop. Herhaal dit totdat het gehaktmengsel op is.

Verwarm de olie tot 160 graden en bak de vlammetjes hierin goudbruin. Als ze een beetje gaan drijven, zijn ze gaar. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

* Lekker met chilisaus. 

* Wij houden van pittig, dus ik heb best wat rawit erin gedaan. Als je het te pittig vindt, iets minder rawit of sambal toevoegen… Maar ja, ze heten niet voor niets ‘Vlammetjes’!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page