Vacherin Mont d’Or uit de oven
Een soort luxe mini-kaasfondue’tje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
40
1-2 personen
1 Vacherin mont d’Or
2 teentjes knoflook, schoongemaakt
1 klein takje rozemarijn
2 takjes tijm, blaadjes
scheutje witte wijn
versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schraap de bovenste korst-laag weg met een lepel. Halveer de teentjes knoflook over de lengte en duw deze in de kaas. Strooi hierover de blaadjes van de tijm en steek de rozemarijn in de kaas.
Vouw om de onderkant en de zijkanten wat aluminiumfolie. Bedek ook de randen, anders branden deze aan in de oven. Schenk wat witte wijn op het kaasje en zet het in de oven. Laat de camembert in 35-40 minuten smelten in de oven. Als de kaas borrelt en er een bruine korst ontstaat, is het klaar.
Haal het takje rozemarijn eruit en bestrooi met wat versgemalen peper.
Lekker om te dopen met een stokbroodje en een glaasje wijn erbij.
*Let op: Dit is een rauwmelkse kaas is alleen in de wintermaanden verkrijgbaar