top of page

Gefrituurd garnalenhapje met lente-uitjes

Spaanse sfeer in een eenhaps-hapje

Gefrituurd garnalenhapje met lente-uitjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

ongeveer 20 stuks

200 gram rauwe gamba’s, schoongemaakt en in stukjes gesneden

120 gram bloem

30 gram maïzena

1 theelepel bakpoeder

300 ml water

2 eetlepels droge sherry

2 lente-uitjes, fijngehakt

1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Zout en versgemalen peper

Zonnebloemolie om in te bakken

Neem een ruime kom en zeef hier de bloem, maïzena en het bakpoeder in. Maak een kuil in het midden, en voeg hier het water en de sherry toe. Meng met een garde alles goed door elkaar, zodat je een mooi egaal beslag hebt.


Voeg de gesneden gamba’s, lente-uitjes, peterselie en zout en versgemalen peper toe. Vouw dit door het beslag.


Neem een koekenpan en doe hierin een goed scheut zonnebloemolie. Verhit dit op medium-hoog vuur. 


Neem een goede eetlepel van het beslag en doe dit in de pan. Maak er zoveel je er in de pan kwijt kunt, maar let er op dat de hapjes elkaar niet raken. Draai om als deze aan de randen gaar beginnen te worden. Bak de hapjes mooi goudbuin. Laat uitlekken op wat keukenpapier en bak de rest van het beslag op dezelfde manier.

· Lekker met een kimchi-mayonaise.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page