Gefrituurd garnalenhapje met lente-uitjes
Spaanse sfeer in een eenhaps-hapje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
ongeveer 20 stuks
200 gram rauwe gamba’s, schoongemaakt en in stukjes gesneden
120 gram bloem
30 gram maïzena
1 theelepel bakpoeder
300 ml water
2 eetlepels droge sherry
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Zout en versgemalen peper
Zonnebloemolie om in te bakken
Neem een ruime kom en zeef hier de bloem, maïzena en het bakpoeder in. Maak een kuil in het midden, en voeg hier het water en de sherry toe. Meng met een garde alles goed door elkaar, zodat je een mooi egaal beslag hebt.
Voeg de gesneden gamba’s, lente-uitjes, peterselie en zout en versgemalen peper toe. Vouw dit door het beslag.
Neem een koekenpan en doe hierin een goed scheut zonnebloemolie. Verhit dit op medium-hoog vuur.
Neem een goede eetlepel van het beslag en doe dit in de pan. Maak er zoveel je er in de pan kwijt kunt, maar let er op dat de hapjes elkaar niet raken. Draai om als deze aan de randen gaar beginnen te worden. Bak de hapjes mooi goudbuin. Laat uitlekken op wat keukenpapier en bak de rest van het beslag op dezelfde manier.
· Lekker met een kimchi-mayonaise.