Amandelspijs
Je koopt nooit meer kant-en-klaar
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
5
1 pond amandelspijs
250 gram blanke amandelen
250 gram fijne kristalsuiker
1 citroen, sap en rasp
Rasp de schil van de citroen en doe deze in de keukenmachine. Doe er vervolgens de amandelen bij en maal alles fijn. Voeg de suiker toe en maal nog eens. Knijp er wat citroensap bij en meng nog eens totdat er een dikke maar redelijk gladde massa ontstaat. (Je kunt er dan een kruimige bal van maken.)
Doe de bal in een kom en laat afgedekt met keukenfolie een week rusten in de koelkast. Je hebt nu voldoende om twee dingen te maken. (Dus bijvoorbeeld gevulde koeken en een gevulde speculaas.)
* LET OP: Dit moet een week rusten!
* Niet schrikken als het kruimelig is. Als je het spijs gaat verwerken, gaat er nog een eitje doorheen en wordt een mooie kleverige massa die goed te verwerken is.