top of page
  • Monique Jansen

Waar blijft de zomer?


Wolken, regen, kou; De zomer laat op zich wachten, terwijl ik het idee heb dat de herfst van 2023 niet is gestopt, maar in één lange ruk is doorgegaan. Normaal gesproken is onze tuin nu een bloemenzee van Annabellen. Maar zelfs de knoppen zijn nog niet open gegaan. We hebben zelfs de haard meerdere avonden aangestoken. Nog geen t-shirt met korte mouwen aan gehad, maar truitjes en met een dekentje op de bank. Droog wandelen met de honden is deze week ook nog niet echt gelukt. Elke keer was er wel weer een bui die er voor zorgde dat je toch weer natgeregend bij de auto of het huis terugkeerde. Bij één wandeling dacht ik dat een hond zijn tennisbal onderweg was vergeten, maar bij de zwemvijver aangekomen, lag daar een verregende doos vol met tennisballen en een schrijven van een baasje. Haar hondje was helaas dood gegaan, en had juist voor haar verjaardag 100 tennisballen gekregen. Die had het baasje nu neergelegd, zodat andere hondjes hier plezier van konden hebben. Wat een mooi gebaar.


Ik heb eindelijk weer in het zadel gezeten. Ik heb een halve les mee kunnen rijden, en was erg blij dat ik dat op Theo mocht doen. Wat had ik hem gemist! Eerst even gepoetst en daarna opgezadeld, terwijl hij probeerde de wortelen die ik voor hem had meegenomen te stelen. Het opstijgen ging goed, daar zag ik tegenop. Daarna hebben we rustig aan warm gelopen. Draven ging ook goed, en terwijl de groep de linker galop reed, stapte Theo op de binnen hoefslag. De linker galop is de galop die Theo het minst ligt. Daarna werd er van hand veranderd, en werd de hulp voor de rechtergalop gegeven. Daar hebben Theo en ik wel even meegedaan. Ik had hem goed aan mijn been, en hij galoppeerde goed door. Omdat het best goed ging, had ik bedacht dat ik wel wat langer kon rijden, maar Esther (die onze les geeft) zei dat het een mooi moment was om af te stijgen. Ik ben blij dat ze dat gedaan heeft, want ik zou weer zo gemakkelijk over mijn eigen grens gegaan zijn. Ik heb Theo mee naar stal genomen en hem verzorgd, waarna hij eindelijk de rest van de wortelen kreeg. Terwijl de anderen het uur vol maakten, heb ik nog kunnen genieten van de veulens en de kleine zwaluwen die inmiddels ook uitgevlogen waren. Daarna hebben we met z’n allen genoten van een heerlijke kwarktaart die Anja had gemaakt. Twee dames uit de groep zouden later die dag nog meer taart eten, een zoon en een dochter waren geslaagd voor hun middelbare school. Van vriend Jeroen hoorde ik dat zijn zoon ook geslaagd is; Thijs, van harte gefeliciteerd!!


Ik heb van de week mijn Thaise gele currypasta gemaakt. Ik zou vrijdag alleen thuis zijn, en had een vriendin uitgenodigd te komen eten. We hadden al veel eerder willen afspreken voor een borrel, maar doordat ik nog niet fit was, hadden we dat steeds uitgesteld. Ik had de Kieuw krob en de Thaise viskoekjes als hapje vooraf. Daarna een Tomatensoepje, en als hoofdgerecht Thaise gele curry met kip, de Thaise komkommersalade met groene kruiden en  wat witte rijst. Ik had geen puf meer om een dessert te maken, daarom had ik een triple chocolate kant en klaar gekocht, en dat was prima, want we hadden best veel gegeten. De Thaise gele currypasta kun je zelf maken, maar als je dat te veel werk vind, kun je die ook kant en klaar kopen en alsnog de Thaise gele curry met kip en groenten maken. Als je de pasta wel zelf maakt, heb je met dit recept meteen voldoende voor twee keer, ik vries de helft namelijk in.
70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page