top of page

Thaise gele curry met kip

Geurige curry met rijst!

Thaise gele curry met kip

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 kilo kippendijfilet, in stukjes gesneden

3 aardappelen, in blokjes gesneden

1 winterwortel, in blokjes gesneden

1 ui, in halve ringen gesneden

4 kleine aubergines of courgettes, in stukjes gesneden

4 eetlepels Thaise gele curry pasta

1 blikje kokosmelk

2 bouillonblokjes

Scheutje vissaus

2 rawit, gesneden

Wat zonnebloemolie

Neem een ruime pan met dikke bodem, doe hier een scheutje zonnebloemolie in en verwarm hierin op medium hitte de gele currypasta. Roer steeds even om. Zodra deze gaat geuren, voeg je de kip toe. Roer steeds even om. Als de kip wat kleur krijgt, voeg je de aardappelen en de wortel erbij. Roer ook dit weer om. Voeg dan het blikje kokosmelk toe, vul het blikje nog een keer tot de helft met water, en voeg dat ook toe aan de pan met de bouillonblokjes. Zodra het kookt, temper je het vuur, zodat het zachtjes kookt, plaats je het deksel op de pan en laat je het een 45 minuten pruttelen. Roer soms wel even door, zodat de bodem niet aankoekt.


Voeg dan de aubergines toe en proef. Misschien wil je nog wat palmsuiker of vissaus toevoegen, of wat gesneden rawit voor wat meer kick. Laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen en dan opscheppen maar.
· Je kunt de gele curry pasta kant- en klaar kopen, maar je kunt deze ook zelf maken. Het is zoveel lekkerder als je het zelf maakt, maar wel wat meer werk. Dan maak ik  meteen extra voor een volgende keer. De gemiddelde smaak zit in een pakje 😉

· Lekker met witte rijst en een Thaise komkommersalade met groene kruiden

· Je kunt variëren met andere groenten, denk aan courgettes, bamboeshoots, kousenband of sperzieboontjes. (Of als je vegetariërs te eten krijgt, gebruik je alleen maar groenten...)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page