top of page

Thaise gele currypasta

Zelfgemaakt is zoveel lekkerder

Thaise gele currypasta

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

15

gemiddelde waardering 2 uit 5

voor 2 x gebruik (4 personen)

2 sereh stengels

3 sjalotten

6 teentjes knoflook

1 klein bosje koriander

6 rawit

1 duimgroot stuk gember

8 kafir lime blaadjes

2 eetlepels laospoeder

2 eetlepels kurkumapoeder

1 eetlepel palmsuiker

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel korianderzaadjes, gestampt

1 theelepel komijnzaadjes, gestampt

1 theelepel kruidnagel, gestampt

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel chilipoeder

2 theelepels trassi

Neem de keukenmachine en maal hierin de sereh, sjalotten, knoflook, koriander, rawit, gember,  kafir limeblaadjes fijn. Schep het mengsel over in een vijzel, en stamp het vervolgens zo fijn mogelijk. Schep over in een ruime kom, en voeg vervolgens alle andere ingrediënten erbij. Meng dit goed door elkaar, zodat je een egale massa hebt.




· Je hebt nu voldoende pasta voor 2 keer 4 personen

· Je kunt het een paar dagen in de koelkast in een goed afgesloten pot bewaren.

· Ik vries vaak de helft in. Als je dan toch deze pasta maakt, scheelt dat voor de volgende keer veel werk.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page