top of page

Thaise Kieuw krob

Gefrituurd borrelhapje

Thaise Kieuw krob

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

20-25

100 gram kippendijfilet

100 gram gamba’s

3 shiitakes (gedroogde)

1 pak wonton-velletjes

1 stukje gember, halve duim groot

2 eetlepels koriander, verse

1 eetlepel soyasaus

1 eetlepel sesamolie

1 theelepel suiker

1 of 2 rawit (kleine hete pepertjes)

1 ei (om van het wontonvel een pakketje te plakken)

Olie om in te frituren

Laat de shiitakes weken in kokend water. Snijd de kippendij en de gamba’s in stukken. Knijp de shiitakes uit en snijd ook deze in stukjes. Doe alle ingrediënten  (behalve het ei) vervolgens in een keukenmachine en vermaal het tot een fijne pasta.


Klop het ei los met een vork in een bakje. Neem een wontonvelletje en plaats 1 tot 2 goede theelepels van de vulling op het vel. Smeer het uit, zodat je een ‘driehoek’ aan vulling over het vel hebt verdeeld, maar laat een klein randje van het vel vrij, zodat je hier straks wat geklopt ei over kunt kwasten, zodat je het vel ‘dicht kunt klappen’. Smeer wat van het losgeklopte ei over de vrijgehouden ruimte met een kwastje. Klap nu het wontonvel ‘dicht’, zodat je een driehoek hebt. Probeer zo min mogelijk lucht tussen de vulling en het vel te krijgen. Druk de randen iets aan. Doe dit ook met de rest van de vulling en wontonvellen.


Verwarm de olie op 170 graden. Bak de Kieuw Krob in een paar minuutjes gaar en knapperig. 




· Serveer met wat chilisaus of wat vissaus met gesneden rawit (hete pepertjes).

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page