Feestmenu
Menusuggestie voor een dinerfeestje met planning
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
Hapjes
Italiaanse kaastaartjes 8 uur van tevoren
Geroosterde borrelnootjes 2 dagen van tevoren
Soepje
Truffelcappuccino 1 dag van tevoren en 8 uur van tevoren
Hoofdgerecht
Runderribeyerollade 8 uur van tevoren
Parmezaanse pannenkoekjes 8 uur van tevoren en net voor serveren
Stoofpeertjes 2 dagen van tevoren
Uiencompôte 1 dag van tevoren
Cognacsaus net voor serveren
Kaasplankje 30 minuten voor serveren
Dessert
Warme chocoladetaartjes met mascarpone-crème 8 uur van tevoren
Planning ‘Feestmenu’
2 dagen van tevoren:
· Maak de Geroosterde borrelnootjes zoals staat omschreven in het recept. Laat afkoelen en bewaar in een Tupperware-bakje/luchtdicht bakje. (NIET meer van snoepen… 2 dagen lang ;-))
· Bereid de stoofperen zoals omschreven in het recept. Als het is afgekoeld, afgedekt bewaren in de koelkast.
1 dag van tevoren:
· Uiencompote maken zoals omschreven in het recept, gekoeld bewaren.
· Maak de Bouillon voor de Truffelcappuccino. Bewaar gekoeld in de koelkast. Zet warme bouillon niet met het deksel op de pan weg!
8 uur van tevoren:
· Maak de Italiaanse kaastaartjes. Bak deze nog niet af. Bewaar afgedekt in de koelkast.
· Maak het deeg voor de Warme chocoladetaartjes. Bak deze nog niet af. Zet de potjes afgedekt in de koelkast.
· Maak de Mascarpone-crème. Bewaar afgedekt in de koelkast.
· Maak het beslag voor de Parmezaanse pannenkoekjes. Bak deze nog niet af. Bewaar het beslag in een schenkkan in de koelkast.
· Bereid de Runderribeyerollade voor zoals omschreven in het recept. Braad deze aan, bewaar afgedekt in de koelkast als deze is afgekoeld van het aanbraden.
· Klop de slagroom met de truffeltapenade stijf en bewaar afgedekt in de koelkast.
25 minuten voor het serveren van de hapjes:
· Zet de Italiaanse kaastaartjes in een voorverwarmde oven.
· Als de Italiaanse kaastaartjes bijna klaar zijn, kun je de Knoflookchampignons bereiden.
· Haal vast de Runderribeyerollade, de uiencompote en het beslag van de Parmezaanse pannenkoekjes uit de koelkast.
· Verwarm de Bouillon voor de Truffelcappuccino op laag vuur.
5 minuten voor het serveren van de truffelcappuccino:
· Haal de slagroom vast uit de koelkast en zet de glazen klaar. Klop eventueel de slagroom nog even door. (Het kan zijn dat het iets minder stijf geworden is.)
25 minuten voor het serveren van het hoofdgerecht:
· Vul de muffinvormpjes met het beslag voor de Parmezaanse pannenkoekjes en zet in een voorverwarmde oven.
· Zet de Runderribeyerollade in de oven. (Bij een kleine oven de pannenkoekjes bovenin.)
· Haal de stoofpeertjes uit de koelkast.
· Verwarm op laag vuur de uiencompote.
· Maak de Cognacsaus.
· Haal de kazen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
25 minuten voor het bereiden van het nagerecht:
· Haal de chocoladetaartjes uit de koelkast en verwarm de oven voor.
10 minuten voor het serveren van het nagerecht:
· Bak de taartjes zoals omschreven in het recept.
· Garneer met de mascarpone crème.