top of page

Uiencompote

Een wow-effect aan smaak bij rood vlees!

Uiencompote

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 personen

10 rode uien

100 gram roomboter

150 ml rode wijn (mag best wat meer)

100 gram fijne kristalsuiker

zout en versgemalen peper

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen van ongeveer een halve centimeter. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak de uien mee totdat deze glazig zijn. Voeg de suiker toe en bak heel even mee. Voeg de rode wijn toe en laat de alcohol goed verdampen, je kunt ruiken wanneer de alcohol verdampt is.


Voeg zout en de versgemalen peper toe en laat het geheel een uurtje zachtjes pruttelen.





* Je kunt het van tevoren klaarmaken en invriezen of  opwarmen wanneer je het nodig hebt.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page