top of page

Truffel-cappuccino

Een wow-effect voor je gasten, en nóg eentje als ze het proeven!

Truffel-cappuccino

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

300

gemiddelde waardering 1 uit 5

6-8 personen

3 uien

2 prei

1 bosje peterselie

1 winterwortel

2 schenkels

3 mergpijpen

takje tijm

2 teentjes knoflook

5 peperkorrels

zout en peper

2 liter water

250 ml slagroom

1 eetlepel truffelpasta

15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (tot poeder vermalen)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe 1 schenkel met de mergpijpen en 2 uien in grove stukken in een braadslee en laat dit 45 minuten roosteren. Snijd intussen de overige groenten, dat mag grof. Het vlees, de botten en de uien uit de braadslee nemen en in een soeppan doen. Maak met wat water de aanbaksels los en schenk dat bij de botten en het vlees. Doe de laatste ui, prei, winterwortel, peperkorrels, tijm en schenkel in de soeppan. Schenk hier 3 liter water op en breng aan de kook. Schep het schuim uit de pan met een schuimspaan. Temper het vuur en laat nog 4 uur zachtjes koken met het deksel op de pan.

Zeef de soep, bewaar het vlees en zet apart. Breng de soep op smaak met zout en peper. Groenten en botten kunnen worden weggegooid. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.

Klop de slagroom lobbig met wat zout en peper. Doe er vervolgens de truffelpasta bij (proeven, sommige truffelpasta’s hebben misschien wat meer smaak dan andere).

Verwarm de bouillon en doe het poeder van de gedroogde paddestoeltjes erbij. Schenk in een wijnglas en doe er met een lepel wat van de truffelroom op. Je zou als garnering hier een heel klein beetje heel fijngesneden bieslook op kunnen doen.

· Van de overgebleven bouillon zou je nog ‘gewone’ soep kunnen maken. Gewoon wat fijngesneden soepgroenten en het vlees dat je apart had gelegd erbij doen. Eventueel iets aanlengen met water.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page