Italiaanse kaastaartjes
Een klein verrassinkje vol smaak
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
25
* ongeveer 16 kleine eenhaps-hapjes of ongeveer 8 grotere voorafjes
6 plakjes bladerdeeg
Olie
Zongedroogde tomaatjes (half potje)
1 mozzarella
2 eieren
1 eetlepel pesto
150 gram ricotta
50 gram parmezaanse geraspte kaas
Zout/versgemalen peper/bloem
Bakvormpjes voor kleine muffins en een ronde steker.
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in met wat olie en bestuif met wat bloem. Droog de tomaatjes met wat keukenpapier en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de mozzarella in kleine stukjes. Roer in een kom de pesto los met de eieren. Roer hier de ricotta en de parmezaanse kaas doorheen, vervolgens de tomaatjes en de mozzarella erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Steek de rondjes uit het bladerdeeg en bekleed de vormpjes hiermee. Je redt het niet helemaal met het bladerdeeg en de rondjes steken, dus van wat 'over' is van het bladerdeeg met de deegroller even rollen en daar de resterende rondjes uit steken. Prik met een vork een paar gaatjes. Schep het kaasmengsel in de vormpjes en bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuutjes gaar.
* Dit kun je een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren voor afbakken en serveren.
* Je kunt het ook maken, verpakt in de vriezer bewaren en ontdooien en afbakken voor gebruik.