top of page
Stoofpeertjes
Altijd blij als de Gieser Wildeman weer te koop is!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
240
8 personen
2 kilo Gieser Wildeman stoofpeertjes
3-4 eetlepels suiker
2-3 kaneelstokjes
Schil de peertjes en snijd ze door de helft. Verwijder de stokjes en het ‘kontje’ door er een v-tje in te snijden en vervolgens het klokhuis. Doe ze in een pan met een dikke bodem. Giet er water op, zodat de peren net onder water staan. Doe de suiker en de kaneelstokjes erbij.
Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, het vuur op laag en ongeveer 3 tot 4 uurtjes op heel laag vuur laten pruttelen.
* Je kunt ook andere peren gebruiken, maar deze worden mooi van kleur en blijven stevig.
* Lekker als bijgerecht bij een mooi (wild-)diner.
* Je kunt dit ook als nagerecht gebruiken, met wat vanille-ijs en slagroom.
bottom of page