top of page

Warme chocoladetaartjes

Mijn persoonlijke favoriet! Oh jummie!

Warme chocoladetaartjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

6

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

150 gram bittere chocolade (minstens 72%), fijngehakt

100 gr roomboter

2 eidooiers

2 eieren

60 gram fijne kristalsuiker

40 gram bloem, gezeefd

Scheutje vanille-essence

Klein beetje zout

Beetje cacaopoeder


4 aluminium bakblikjes (ramequins kan ook, maar dan moet je de baktijd iets verlengen)

Smelt de boter. Zodra het gesmolten is, van het vuur halen en de chocolade erbij en laten smelten terwijl je roert. 


Mix de eieren en de dooiers, de vanille-essence en de suiker en een beetje zout tot een mooie lichtgele massa. Doe de gezeefde bloem erbij en meng met een houten lepel. Doe het ei-mengsel bij de gesmolten boter/chocolade en meng weer goed.


Vet de bakblikjes in met boter en bestuif deze met cacaopoeder. Verdeel het beslag over de bakjes. Je kunt het afdekken met huishoudfolie en bewaren in de koelkast. Een kwartiertje voor het bakken uit de koelkast halen. 


Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de taartjes in ongeveer 5 minuten, kan een minuutje langer zijn, maar niet te lang!! Ze moeten een klein beetje gerezen zijn. Bij te lang bakken is het midden niet meer "gooey". 


Laat 3-5 minuutjes afkoelen voordat je ze op een bordje keert.




*Lekker met vanille-ijs en/of verse slagroom. Of een aardbeien-coulis (bakje aardbeien wassen en kroontjes eraf, pureren met wat poedersuiker. Even door de zeef en klaar! Dit kan ook met frambozen!) * Of een Mascarpone-crème

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page