Geroosterde nootjes
Zoveel lekkerder dan gekochte nootjes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
6-8 personen
150 gram amandelen
150 pecannoten
150 gram paranoten
150 gram walnoten
¼ theelepel gerookt paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel zwarte peper, gemalen
¼ theelepel knoflookpoeder
1,5 theelepel zeezout
2 eetlepels zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ruime kom en meng hierin de specerijen met het zout en de olie. Neem vervolgens de noten en roer deze goed door het mengsel.
Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Verdeel de noten over de bakplaat. Rooster de noten in ongeveer 10-15 minuten, maar wel elke 2 minuten even de bakplaat schudden of met een lepel de noten verplaatsen.
Tip: Je kunt ook variëren met verschillende soorten noten. Maar ook andere specerijen, denk aan Ras el Hanout, kerriepoeder, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat of cajunkruiden.