Warm, warmer… fris
- Monique Jansen
- 6 jul
- 2 minuten om te lezen

Ook zo moeten wennen aan de hitte van de afgelopen week? En ben je net een beetje gewend aan de hoge temperatuur, dan zakt die weer tot bijna de helft van wat het was en regent het de hele dag. Nou ja, het scheelt wel dat je de tuin nu niet hoeft te sproeien. Met dat hele warme weer heb ik meestal minder trek en ook weinig puf om te kokkerellen. Zo stonden er afgelopen week Reibekuchen met warm gerookte zalm op het menu. Beetje groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd. (Maar wat extra frietjes ernaast is wel heel erg lekker.) Wat kipkluifjes met veel knoflook, peterselie en wat zout en peper uit de oven voor de vrijmibo. En een heel lekker kaasje, naast de stinkkaasjes die wij graag eten, met hooibloemen.

Wij hebben ook gekookte mosselen gegeten. Die zijn snel klaar. Ik maak die met veel knoflook, peterselie, peperkorrels en wat witte wijn. Wat kruidenboter (ik had nog Daslookboter in de vriezer) en een goed stokbrood ernaast, en ook dan eet je echt wel lekker en sta je niet lang in de keuken. Het kookvocht van de mosselen kun je een dag later weer gebruiken voor een Mosselsoep met peterselie-olie of een soepje met mosselen en garnalen met een Thaise slag. Zo heb je geen verspilling en eet je 2 dagen echt lekker! Ik heb nu wel foto’s gemaakt, dus binnenkort komen die online.
Vandaag het recept van de Kabeljauwhaasjes met mosterdsaus. Wel even voorbereiden, maar verder doet de oven het werk. Verder was het stil in huis. Jongste kuiken was met zijn schoonfamilie op vakantie. Die zijn vannacht thuisgekomen, en meteen was er weer herrie in huis. Dat hadden we wel gemist! Ik wilde kennelijk wel te snel boodschappen doen, en heb het verkeerde pak melk gepakt. Ik dacht volle melk gepakt te hebben, maar toen ik het proefde, bleek dat niet zo te zijn. Beetje jammer... en ik begrijp gewoonweg niet waarom voor dit product (een soort zuiveldrank van melk en de rest op 'plantaardige basis') er überhaupt een markt zou zijn...
Opmerkingen