top of page

Puppy’s!!

  • Monique Jansen
  • 1 dag geleden
  • 4 minuten om te lezen

Een maand geleden zijn er bij Jeanette puppy’s geboren. Haar hond Jade heeft 9 prachtige puppy’s geworpen, Goldendoodles. Ze had van tevoren al gevraagd of ik wilde komen kijken, en dat laat ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen. Vanaf dat ze 3 weken oud zijn was ‘kraambezoek’ welkom. Toen ik op visite ging, waren ze 4 weekjes oud. En wat zijn ze goed gelukt! Als ik de woonkamer binnen stap, is de halve woonkamer omgebouwd voor de hondjes. Er staat nog een deel van de werpkist in de kamer die vergroot is met een hekwerk, zodat de puppy’s alle ruimte hebben om te kunnen bewegen. Handen wassen, schoenen uit en ik duik tussen het kleine grut. Wat een mooie, lekkere dikke proppen! Ze zijn echt zo schattig. Ze komen even snuffelen (eentje bijt in mijn teen, en hoewel ze pas vier weekjes oud zijn, zijn de kleine tandjes die ze al hebben verschrikkelijk scherp!), proberen met elkaar wat te spelen, leren en oefenen met grommen en blaffen, maar dan… vallen ze één voor één in slaap. Sommige liggen apart, weer andere zoeken elkaar op om lekker warm tegen elkaar aan in slaap te vallen. Ik blijf langer dan ik had gepland, maar het is ook ‘levend speelgoed’ waar je, ook al liggen ze te slapen, de hele dag naar kunt kijken. Alle pups zijn al vergeven, en twee zullen zelfs hulphond worden. Hoe mooi is dat, als je dat kunt doen voor anderen als ‘hondenmoeder’.


Het vriendinnetje van jongste kuiken en ik hadden een dagje Rotterdam ingepland. Dat doen we op maandag, want dan is het hoogstwaarschijnlijk niet druk in de stad. Dat is inderdaad een hele goede dag om op jacht te gaan voor kleding. Dat is niet ‘onze hobby’, maar een noodzakelijk kwaad. Gelukkig slaagt onze missie en hebben we samen een gezellige lunch. Op de weg naar huis duiken we echter wel meteen de file in, en zij besluit gezellig die avond bij ons een hapje mee te eten. Ik had friet en runderribeye uit de vriezer gehaald. Omdat ik laatst de Loaded cheese-sauce had gemaakt en een paar porties had ingevroren, heb ik daar een bakje van uit de vriezer gehaald, want daar is zij net zo dol op als ik. Het was echt een hele leuke dag zo samen, en binnenkort gaan we nog een keer naar Rotterdam om alleen maar leuke dingen te doen.


Bij mijn jachtvriend die een paar weken geleden 90 (!) jaar is geworden, maar op dat moment nog herstellende was, heb ik een taartje gegeten voor zijn verjaardag. Het is altijd fijn om daar aan te waaien, zij maken er altijd een feestje van. Bij bakker Top’s worden de gebakjes gehaald, en die zijn altijd zalig. We kletsen heel wat af terwijl hondje Manasse lekker op de bank ligt te slapen. Die avond heb ik nog een leuk uitje gepland staan; Eten met de Voetbalmoeders. Hoewel onze jongens allang niet meer bij elkaar in het voetbalteam zitten, spreken wij nog steeds met elkaar af. En hoe lang we elkaar niet gezien hebben, de draad wordt altijd meteen opgepakt. Grappig wel, want wij zijn vier zulke verschillende persoonlijkheden. Hoewel het menu dat wij hadden besteld aan de karige kant was, hebben we ontzettend genoten. We hadden een lekkere wijn van de kaart gekozen en een heel leuk meisje dat ons die avond bediende.  Op zaterdag zouden wij met vrienden gaan eten. Wij kennen elkaar nog van de middelbare school.


Toen ieder zijn eigen weg ging na de middelbare school, kwamen wij elkaar weer tegen toen wij naar onze huidige woonplaats verhuisden. Daar kwamen we elkaar tegen en ook hier hebben wij de draad gewoon weer opgepakt. In Utrecht was het restaurant gereserveerd. Toen wij de menukaart kregen, had ik keuzestress. Dat is een goed teken, dat er zoveel leuke gerechten op de kaart staan die het kiezen lastig maken. Bij de drie gangen die we hadden besteld was het telkens smullen, maar we besloten het dessert bij ons te nuttigen.


Ik had namelijk nog een Flantaart gemaakt, nog heel wat Franse liflaf-kaasjes in de koelkast en een lekkere Pedro Jimenez in de kelder. Het is gezellig en hoewel we de hele avond al bij elkaar zijn, wordt het alsnog vroeg in de ochtend als iedereen zijn mandje in duikt. Zulke dagen zijn toch geweldig. Je snapt dat ik een hele gezellige (en lekkere smul-) week heb gehad. Peter-Jan en Ayolt, twee jachtvrienden die op het moment in Zweden verblijven, zijn ook lekker aan het kokkerellen. Van hen heb ik onlangs het recept gekregen van de Zweedse Kaneelbroodjes. Die zagen er zó lekker uit op de foto, dat ik die binnenkort ook ga maken. Een andere vriend heeft afgelopen week ‘mijn’ saté gemaakt en een foto doorgestuurd. Dat vind ik altijd leuk, mensen die dingen maken van het blog en even laten weten of het is gelukt en hoe het heeft gesmaakt. Ik duik zometeen de keuken in. Ik had van chef Ainsley Harriott een leuk recept voorbij zien komen, en daar trek in gekregen. Als het lekker is en lukt, zal ik die ook een keer online zetten.


*Jan, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag 🥳! Jullie hebben beter weer dan wij, het lijkt hier wel herfst...


 
 
 

Comments


©2020 Monique Jansen

bottom of page