top of page

Loaded cheese-sauce met galapeno’s en pancetta

Nieuwe guilty pleasure!

Loaded cheese-sauce met galapeno’s en pancetta

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 porties/personen

200 gram cheddar, geraspt

100 gram brokkelkaas, geraspt

30 gram roomboter

30 gram bloem

300-400 ml melk

½ theelepel mosterdpoeder (als je geen galapenos gebruikt)

1 theelepel maïzena, optioneel (met wat water vermengd)

Galapeno’s, fijngehakt

Eventueel wat zout en peper


100 gram pancetta, in dunne plakjes gesneden

Neem een bakpapiertje, doe die op een ovenschaal en verdeel hierover de pancetta. Bak de pancetta op 160 graden totdat het helemaal knapperig is. Haal uit de oven en laat de pancetta uitlekken op een keukenpapiertje, maar bewaar het vet van de pancetta. Snijd de afgekoelde pancetta is kleine stukjes.


Doe het vet van de pancetta samen met de roomboter in een ruime pan. Laat de boter smelten, en voeg vervolgens de bloem toe. Roer goed door elkaar en laat op medium hitte de bloem garen. (Zodra het naar ‘koekdeeg’ ruikt, is de bloem gaar.) Voeg het mosterdpoeder toe, en roer het even door.


Voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je met een garde roert om een klontvrij papje te krijgen. Als je een goede dikte hebt, voeg je steeds een beetje geraspte kaas toe terwijl je blijft roeren en de kaas smelt. Doe dit totdat de kaas op is. Is je kaassaus te dik, dan voeg je nog een beetje melk toe. Vind je het te dun, dan kun je een beetje van het maïzena-papje toevoegen. Voeg als laatste de fijngehakte galapeno’s toe. Proef! Misschien wil je meer zout, peper of galapeno’s.


Verdeel wat van de saus over je frietjes en strooi hier wat van de gehakte pancetta over.




· Over guilty pleasures gesproken!!!

· Ook lekker over een biefstukje 😉

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page