Loaded cheese-sauce met galapeno’s en pancetta
Nieuwe guilty pleasure!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
4 porties/personen
200 gram cheddar, geraspt
100 gram brokkelkaas, geraspt
30 gram roomboter
30 gram bloem
300-400 ml melk
½ theelepel mosterdpoeder (als je geen galapenos gebruikt)
1 theelepel maïzena, optioneel (met wat water vermengd)
Galapeno’s, fijngehakt
Eventueel wat zout en peper
100 gram pancetta, in dunne plakjes gesneden
Neem een bakpapiertje, doe die op een ovenschaal en verdeel hierover de pancetta. Bak de pancetta op 160 graden totdat het helemaal knapperig is. Haal uit de oven en laat de pancetta uitlekken op een keukenpapiertje, maar bewaar het vet van de pancetta. Snijd de afgekoelde pancetta is kleine stukjes.
Doe het vet van de pancetta samen met de roomboter in een ruime pan. Laat de boter smelten, en voeg vervolgens de bloem toe. Roer goed door elkaar en laat op medium hitte de bloem garen. (Zodra het naar ‘koekdeeg’ ruikt, is de bloem gaar.) Voeg het mosterdpoeder toe, en roer het even door.
Voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je met een garde roert om een klontvrij papje te krijgen. Als je een goede dikte hebt, voeg je steeds een beetje geraspte kaas toe terwijl je blijft roeren en de kaas smelt. Doe dit totdat de kaas op is. Is je kaassaus te dik, dan voeg je nog een beetje melk toe. Vind je het te dun, dan kun je een beetje van het maïzena-papje toevoegen. Voeg als laatste de fijngehakte galapeno’s toe. Proef! Misschien wil je meer zout, peper of galapeno’s.
Verdeel wat van de saus over je frietjes en strooi hier wat van de gehakte pancetta over.
· Over guilty pleasures gesproken!!!
· Ook lekker over een biefstukje 😉