Vorige keer schreef ik al dat ik bij Cas heel veel pruimen had geplukt en meegenomen naar huis. Daar moest natuurlijk wel iets mee gebeuren. Omdat niet alle pruimen even rijp en zoet waren, heb ik besloten hier een Pruimenchutney van te maken. Dan is het niet zo spannend dat er nog een paar pruimen niet zoet of rijp zijn. Even de pruimen wassen en ontpitten en als de pan eenmaal op het vuur staat, kun je iets anders doen. Het moet echter wel een tijdje pruttelen. Je maakt meteen een grote hoeveelheid, want je kunt dit prima in potjes doen en goed bewaren en/of weggeven aan vrienden of meenemen als je ergens een barbecue of borrel hebt met een kaasplank. Want deze Pruimenchutney is niet alleen lekker bij wild, vlees of barbecue, maar ook bij de kaasplank is deze heel erg lekker! En je hebt weer een leuk zelfgemaakt cadeautje om te geven.
Deze week stond in het teken van recepten maken en niet vergeten er foto’s van te maken. Zo maak ik vandaag Moussaka, daar ontbraken nog wel wat foto’s van. Maar ik heb wel heel wat uurtjes in de keuken gestaan afgelopen week. Het was geen straf het allemaal op te moeten eten; De vrijdagmiddagborrel was in elk geval erg geslaagd! Verder vaak in de ochtend met de honden gewandeld, dan was het nog niet te heet. En heerlijk met Fien weer een training gehad. Jacqueline is de grote vriendin van Fien. Zij is helemaal door het dolle heen als zij Jacqueline ziet. Leuk om te zien dat zij (en vooral ik) groeien en steeds bekwamer worden. Het samenspel gaat steeds beter, en het is zo leuk om te zien dat Fien heel graag voor mij wil werken. Van Jan en Jacqueline nog botten meegekregen van het reewild dat zij eerder hadden geschoten. Daar kan ik weer een mooie bouillon van maken. Ook een prachtige reebout, daar ga ik binnenkort iets lekkers van maken! Hjari, één van hun flatcoated retrievers, nog kunnen knuffelen, maar dat was voordat hij rondjes in zijn ‘zwembad’ ging draaien 😉
Ik wens je een mooie week met mooi weer en veel buiten eten en genieten!
Comments