top of page
  • Monique Jansen

Daar ben ik weer!


De twee weken dat ik er niet zou zijn, waren een beetje te positief ingeschat. Ik ben onder het mes geweest, de operatie is geslaagd, alleen duurde het herstel iets langer dan ik op een A4-tje had meegekregen. De wondgenezing gaat goed, maar waar ik nog het meeste last van heb, is de nasleep van de narcose. Ik ben kennelijk een bijzonder geval. Nu, twee maanden, verder moet ik nog steeds rekening houden met wat ik op een dag wil doen. Veel drukte, herrie en indrukken zijn me snel te veel. Ik moet dus doseren, en laat dat nu net mijn ‘instinker’ zijn. Maar, het gaat gelukkig stukken beter. Ik ben blij dat ik weer een beetje mobiel ben en soms zelfs weer een beetje zin krijg om wat te kokkerellen.


De afgelopen maanden zijn een beetje als een waas aan me voorbij gegaan. Gelukkig heb ik nog wel wat foto’s gemaakt, en kan ik daar op terug zien dat de lente toch echt was begonnen. Er hadden zich een paartje koolmezen en pimpelmeesjes in onze vogelhuisjes gevestigd, en vorige week zijn de kleintjes uitgevlogen. Het fluitenkruid heb ik wel een beetje meegekregen. Maar ook dat is intussen alweer verdwenen. Plots afscheid moeten nemen van een jachtvriend, hij had het altijd over kikkerbloemen als ik het over fluitenkruid had. Onze poes Suus die ruzie had gehad met een kat uit de straat en een grote nare wond had bij haar keel. Fien die nog ziek zwak en misselijk is geweest. Een pimpelmeesje dat helemaal ‘af’ was, maar een dag te vroeg (de anderen vlogen een dag later uit, uit het nest was gevallen. En steeds als ik een goede dag had en iets ondernam, bleek dat achteraf weer te veel te zijn, en moest ik dat bekopen. Ik werd er een beetje moedeloos van.

Gelukkig zijn er ook mooie dingen gebeurd. Mijn hondentraining is weer begonnen. Jacqueline had deze voor mij dichtbij huis georganiseerd, zodat het me zo min mogelijk energie zou kosten. Fien had de trainingen en Jacqueline verschrikkelijk gemist (en ik ook)! Een operatie bij een vriendin die goed verlopen is. Mijn jongste kuiken die zijn 21e verjaardag heeft gevierd en nu volwassen is. Bij verjaardagen mag de lievelingstaart gekozen worden, en dat is voor Boudewijn de Amerikaanse wortel-notentaart. Zaterdag heb ik samen met Carla van Wodkawoensdag een uur meegelopen voor het goede doel, de 24 uur van Woerden. Dat deden we met het team van Manege Morgenstond. Ik mag over anderhalve week proberen een half uurtje paard te rijden en nog iets later jachthoorn blazen. Er is veel geld opgehaald (110.000 euro!) voor het ‘Samen sterk huis’ en het 'Prinses Maxima Centrum’.


Ik hou dit blog een beetje kort, zodat ik meer energie heb om andere dingen te doen vandaag. Wat ik je wel wil geven, is het recept van mijn Loaded cheese-saus met galapeño's en pancetta voor over de frietjes. Die had ik voor mijn opname gemaakt en in porties verdeeld en in de vriezer gedaan. Als ik dan gemakkelijk comfortfood/vette hap wilde, hoefde ik alleen frietjes te bakken en de saus op te warmen. Met deze saus maak ik mijn ‘Loaded fries’. Maar de saus maakt van een biefstukje ook een heerlijk ‘fout’ gerecht. Je kunt het nog pimpen met wat rode ui, lente-uitjes of gefrituurde uitjes, maar ik vind de saus met de crispy pancetta er overheen het lekkerst. En lieve vrienden en vriendinnen, bedankt voor alle kaarten, bloemen en lieve wensen ❤️.95 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Astrid Oostrom-veerkamp
Astrid Oostrom-veerkamp
Jun 03

Fijn dat je er weer bent!! Goed aan jezelf denken hoor❤️

Like
Monique Jansen
Monique Jansen
Jun 06
Replying to

Dankjewel Astrid. En dat probeer ik inderdaad zo veel mogelijk te doen!! Liefs!😘

Like
bottom of page