top of page
  • Monique Jansen

Vliegende kip


Nee, het is geen verschrijving, ik bedoel echt kip, want zo voelt het. Ren- en vliegdagen. Tussendoor een paar minuten tijd om vervolgens weer naar het volgende ‘avontuur’ te fladderen. Als ik dan een receptje heb bedacht dat er wel spectaculair uit ziet, maar niet lekker (genoeg) is, baal ik daar behoorlijk van. Dan ben ik eens niet vergeten foto’s te maken, maar kan ik het niet gebruiken voor het blog. Nou ja, als ik weer eens tijd heb, zal ik het recept aanpassen en hopen dat de smaak dan wel top is. Bijna elke avond is ook nog eens volgepland, maar nog een weekje of 2 en dan is er gelukkig weer meer rust in de tent. Ik had gelukkig nog kant-en-klare maaltijden in de vriezer, dus eten we wel lekker en red ik het ook om op tijd in de avond weg te gaan.

Zo had ik een heerlijke zelfgemaakte en zelf gerookte rookworst van de man van Jacqueline gekregen, met lamsvlees van één van hun eigen lammeren en vlees van een zelf geschoten Canadese gans. Die heb ik aangevuld met een heerlijke ganzenrookworst van Arie Blonk (de slager uit Nieuwveen). De zuurkool had ik ook uit de vriezer gehaald, dus ondanks dat wij om half zeven thuis kwamen, hebben wij toch nog gezond en lekker op een beetje normaal tijdstip kunnen eten. Het was jammer genoeg wel de laatste bak zuurkool in de vriezer, en gezien het jaargetijde zal het weer even duren voordat wij weer zuurkool zullen eten. Voor vandaag een recept dat ik vaker maak, maar niet vandaag 😉, Appel-bosbes-crumble. Van tevoren voor te bereiden (handig voor als je eters krijgt) en in de oven schuiven als je aan het hoofdgerecht zit. Bolletje ijs en/of een dot slagroom (maar waarom kiezen…) erbij, en je hebt een ideaal en lekker dessert om ‘de boel nog even dicht te smeren’.

Het weer is wel een stuk beter dan was voorspeld. Wij hadden ergens op het dak een lekkage die intussen (eindelijk was door de regen al twee keer verschoven) is aangepakt. Maar nu weten we nog steeds niet of het dak waterdicht is. Maar ik klaag niet! Want de zon doet zijn best en daar ben ik heel erg blij mee! De kippen, honden en katten genieten ook volop van de warmte en de zon op hun lijfjes. Mijn kippen zijn door de langere dagen weer eieren gaan leggen. Soof brengt die weer braaf naar de keuken, zodat ze op de schaal kunnen worden gelegd.

Met Wodkawoensdag is het sowieso elke woensdag feest met de meisjes, maar vandaag was er een verjaardag te vieren, dus dubbel feest! Daantje was jarig en had twee soorten taart mee! En echt, ze waren zalig! Daarna de hondjes uitgelaten in het zonnetje, maar die vonden het beide al snel warm en besloten beide al liggend in een diepe modderplas te gaan drinken. (Geen foto’s van, maar neem van mij aan dat ik de tuinslang nodig heb gehad om ze moddervrij te krijgen!) Nu het blog, zo douchen en boodschappen, pakketje wegbrengen en gaan stemmen, avondeten opwarmen (mijn Makkelijke curry) en de rijstkoker aanzetten om naar de workshop ‘Ganzen slachten en panklaar te maken’, die wij met onze WBE organiseren, te gaan. Dus, ik ga nu gauw door met het lijstje voor vandaag. Fijne dag! En ga vooral stemmen (maar alsjeblieft, géén proteststem, maar eentje die weloverwogen is! We hebben allemaal gezien wat dat in Amerika teweeg heeft gebracht…).54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page