Toerist in eigen Provincie
- Monique Jansen
- 1 jun
- 2 minuten om te lezen

Toen manlief en ik bij de halve marathon naar ons jongste kuiken gingen kijken, kwamen wij er achter dat dit deel van Utrecht onontdekt was voor ons. Reden genoeg om hier een kijkje te gaan nemen. En zo belandden we langs de Oude Gracht in Utrecht in een deel waar wij nog nooit geweest waren. Vanaf de Oude Gracht liepen wij in zuidelijke richting naar de Tolsteegbrug, met hier en daar een straatje verkennend. Voor ons een totaal onbekend stukje Utrecht Centrum, maar wat een mooie wandeling. Overal kleine schattige winkeltjes, prachtige oude panden en lieve kleine huisjes uit de zeventiende eeuw. Het was een warme dag, en natuurlijk hebben wij meerdere pitstops gehouden om even op een terrasje van de omgeving en het weer te genieten.

Al slenterend zijn we terug gelopen via de Nieuwe Gracht om uiteindelijk bij de Domtoren weer te eindigen. Onderweg zie ik een winkeltje waar mooie broden verkocht worden. We hebben geen zin om in de stad te eten, maar besluiten dat we in de tuin van het weer willen genieten. Bij de bakker kopen we een mooi brood en een focaccia. Dan hebben we nog wat smeersels nodig en wat kaasjes. Ik zie in de Twijnstraat een Spaans winkeltje (Mimbre.nl), waar olijfolie en Spaanse lekkernijen te koop zijn. Ik word door een dame die met de eigenaar praat naar binnen geroepen. āHij gaat zingenā, zegt ze. Een markant uitziende man met een vriendelijke blik staat achter de toonbank en zet achtergrondmuziek aan. Hij begint met zingen en zijn stem is prachtig! Ik neem nog een fles olijfolie mee uit āzijn stadā. Helaas is de Iberico-ham al helemaal opgesneden. Bij de Zuivelhoeve aan de Lijnmarkt kopen we nog wat lekkere noten en kaasjes die wij lekker vinden, en zo gaan we met een auto vol lekkers huiswaarts. Heerlijk om met dit weer toerist in eigen Provincie te zijn.

Het volgende uitje was naar de BoerendagĀ in Montfoort. Niet alleen is āmijnā WBEĀ hier present met een kraam, maar staat ook het āWildhuysā hier met een kraam. De kraampjes staan naast elkaar, en deze twee complementeren elkaar. Onze WBE deelt gedroogde worst van het Wildhuys uit aan bezoekers van deze Boerendag en vertellen het verhaal van jagers en de WBE. Het Wildhuys maakt onder andere deze heerlijke gedroogde worsten en hamburgers van wild. Op de site kun je ook wild bestellen en zien waar zij nog meer te vinden zijn. Ook JBL is aanwezig, de Jachthoorn Blazers Lopikerwaard, laten een paar deuntjes horen. Reinier EnzerinkĀ biedt vandaag helpende handen. Bij hem kun je onder andere een workshop volgen over hoe je een beter ganzenjager wordt. Het is een druk bezocht evenement. Ik moet helaas tijdig weer weg. Mijn jongste kuiken was van de week jarig. Wij vieren deze avond zijn verjaardag met een barbecue, en voordat ik de keuken in duik, wilde ik het blog geplaatst hebben.

Het recept van vandaag heeft echter niets met barbecue te maken. Het is een recept āuit de oude doosā, waar ik al fotoās van had gemaakt. Mijn Tahoe met eieren, geĆÆnspireerd door wat ik in Jakarta heb gegeten. Jeetje, wat was dat lekker! Maak deze lekker met witte rijst, en eventueel nog een ander bijgerecht. (Want waarom kiezen ⦠š)
Comments