Tahoe met eieren
Heerlijk als hoofd- of bijgerecht
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
2-4 personen
1 blok tahoe
4 eieren, geklutst
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel vetsin
2 eetlepel water
Wat zonnebloemolie
2 lente-uitjes, gesneden
Haal de tahoe uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenpapier. Snijd de tahoe over de lengte door de helft, en snijd hier dunne stukken of plakken van. Bestrooi de tahoe aan alle zijden met wat maïzena.
Doe wat sojasaus, vetsin, palmsuiker en het water in een kommetje. Roer goed door.
Neem een ruime koekenpan en verhit hierin op medium vuur wat zonnebloemolie in. Bak de tahoe aan alle kanten licht bruin. Voeg dan de gekluste eieren toe. Schud de pan steeds even om. Gebruik geen spatel ofzo, je wilt geen roerei. Als het ei iets gaat stollen, voeg je de saus toe, terwijl je de pan steeds even omschudt.
Als de eieren gaar zijn en de saus een beetje is verdampt, doe je de tahoe in een schaal, schept wat van de saus over de tahoe en garneer je het gerecht met de gesneden lente-uitjes.
* Voor 2 personen als hoofdgerecht bij de rijst, voor 4 personen als bijgerecht naast wat andere bijgerechtjes
.jpg)














