Puppynieuws!
- Monique Jansen
- 23 mrt
- 2 minuten om te lezen

Niet alleen is een vriendin oma geworden van een prachtige kleinzoon, vandaag zijn we samen naar haar nieuwe pup gaan kijken. Hij heet Nhando en is een prachtige leverkleurige Flatcoated Retriever. Ze mag hem komende dinsdag ophalen. Vandaag mocht ik mee om naar de ‘snuffeltuin’ te gaan, waar de fokker met alle nieuwe eigenaren en puppy’s hadden afgesproken. Het was één groot feest. Puppy’s zijn sowieso leuk. Het is een prachtig nest, en ik weet niet precies hoeveel foto’s en filmpjes ik heb gemaakt, maar er waren er in elk geval genoeg mislukt. Sjonge, wat zijn die beestjes snel. Denk je net een mooie foto te kunnen maken, is het diertje alweer vertrokken en buiten beeld terwijl ik net afdruk. Gelukkig waren er ook voldoende wel gelukt, maar dat was meer puur geluk dan wijsheid😉. Ook bij de pedicure liepen vier prachtige kittens rond en mocht ik even van deze kleine pluizenbolletjes genieten.

Het was een prachtige week met heerlijk weer. Ik had op een dag waar ik niet zo heel veel zin had om te koken, een Ceasar Salad gemaakt. Omdat het warm weer was, is zo’n salade lekker en voldoende. Ik had de kip nu gegrild in plaats van gefrituurd. Het is met dit warmere weer sowieso lekker om een salade te eten. Ook de Griekse salade heeft op het menu gestaan. Dat recept heb ik volgens mij niet in mijn kookboek staan, maar dat is ook zo simpel… wat tomaat, komkommer, paprika en rode ui in grove stukken snijden en met wat zout bestrooien. Daar een mooi stuk feta over verdelen, wat goede olijfolie overheen en wat gedroogde oregano er op strooien en je salade is klaar.

Ik heb ook een Silken tofu gemaakt. Bij de toko kun je deze soort tofu kopen, deze ligt helaas nog niet in elke supermarkt. De structuur van deze tofu is echt anders dan de tahoe/tofu die je ‘normaal’ gesproken koopt. Veel zachter en smeuïg, bijna romig, van structuur. Ik heb deze voor het eerst op Jakarta gegeten, en ook toen was ik meteen verliefd op deze heerlijke lekkernij. Het is binnen no-time klaar. Als je dit als hoofdgerecht met wat witte rijst eet, is dit voldoende voor 2 personen. Als je meerdere bijgerechten hebt, kunnen vier personen hiervan genieten. Het is wel een delicaat product, je moet het met enige voorzichtigheid behandelen. (Maar voor de smaak maakt het niet uit als het er iets lelijker uit ziet doordat je het niet helemaal mooi uit de pan hebt gekregen.)
Comentários