Silken tofu
Gemaakt terwijl de rijst kookt 😉
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
2-4 personen
1 blok silken tofu
2 lente-uitjes
3 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel chili-olie of chili-crisp
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
Neem de silken tofu uit de verpakking, dat gaat het gemakkelijkst als je even langs de randen snijdt met een mes. Snijd de tofu in met een mes, maar net niet helemaal door. Maak ‘ruitjes’. Doe de tofu in een steelpannetje, vul deze aan met water, zodat de tofu net onder water staat. Breng het op medium vuur aan de kook, en blancheer de tofu 5-8 minuutjes in het water.
Snijd intussen de lente-uitjes in dunne schijfjes. Leg het groene gedeelte van de gesneden lente-uitjes apart, en doe het witte gedeelte in een steelpannetje, samen met de geperste knoflook, de sojasaus, rijstazijn, chili-olie of chili-crisp, bruine suiker, de sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag, zodat het zachtjes door kookt. Laat dit een minuutje of 3-4 zachtjes koken, terwijl je soms even roert.
Haal de tofu voorzichtig uit de pan, en plaats het op een diep bord of een schaal. Verdeel de saus over de tofu. Garneer met de groene gesneden lente-uitjes. Klaar.
* Lekker bij witte rijst.
* Als enig bijgerecht is het voor 2 personen, als je nog één of meerdere bijgerechten hebt, is het voor 4 personen.