top of page

Lustrumfeest

  • Monique Jansen
  • 22 jun
  • 3 minuten om te lezen
ree

Maanden geleden zijn wij, de activiteiten commissie van WBE Lopikerwaard, begonnen met de voorbereidingen voor ons 35-jarige Lustrumfeest. Ons laatste Lustrumfeest was pas 3 jaar geleden, omdat het op de officiële datum niet door kon gaan door Corona. Toen was het een tweedaags feest, met een dag als Netwerkbijeenkomst en een dag voor onze leden. Daar was zoveel tijd en energie in gaan zitten, dat het best een opgave was om ons als activiteiten commissie op te peppen om nu weer een groot feest te organiseren. Gelukkig denken wij hetzelfde over wat een goed feest inhoudt; Goed eten, een lekker drankje en een beetje muziek. Natuurlijk horen leuke en gezellig gasten hier ook bij, maar daar hebben wij in onze WBE geen gebrek aan. Veel leden kwamen met hun partner, wat echt leuk is om die ook te leren kennen. Wij wilden het onszelf ook weer niet te lastig maken, en hebben daarom een cateraar ingeschakeld die voor de drank, het eten en ook het bereiden hiervan zou zorgen.

ree

Er is gekozen voor een lokale cateraar, Ideaal Catering. Omdat de temperatuur boven de 30 graden uit zou komen, werd er een extra koelkast meegeleverd en ook extra flessen Spa rood- en  blauw zaten al in de koelwagen. De IJsscheppers kwamen met een prachtige ijskar om 4 soorten ijs te scheppen als dessert en Trio Raak ondersteunde de avond met hun muzikale klanken. Wij hadden hen bij het vorige Lustrumfeest ook al geboekt, en dat was zo goed bevallen, dat wij hen nu weer hadden gevraagd te komen spelen. Zij voelen het publiek goed aan en passen hun nummers aan als zij per tafeltje zingen en spelen. Het was zelfs zo gezellig, dat zij nog veel langer doorspeelden dan de afgesproken eindtijd. Ook onze eigen Jachthoornblaasgroep heeft de gasten welkom geblazen en daarna uitgenodigd naar het buffet te gaan met de deuntjes ‘Zum Essen’ en ‘Zum Trinken’.  

ree

Hanneke van de PR-commissie had een leuke prijsvraag bedacht waar je mooie prijzen mee kon winnen. Er moest geraden worden hoeveel hulzen er in een glazen pot zaten. Daar was ook nog een poedelprijs te winnen voor degene die er het verst vandaan zat. Waar ik altijd alle tijgers en beren op het pad zie en alles wat maar mis zou kunnen gaan dichtgespijkerd en dichtgetimmerd wil hebben zodat ik ‘alles onder controle’ heb, moet ik op deze dag loslaten. Als er nu iets anders verloopt dan ik had bedacht, zullen we gewoon moeten schakelen en roeien met de riemen die we hebben. Met ons team gaat dat heel voorspoedig. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten om veranderingen in goede banen te lijden, en daar ben ik heel erg blij om! Doordat wij allemaal zo verschillend zijn, ligt juist daar onze kracht. Het opbouwen ging heel vlotjes.

ree

Wij hadden nog twee leden gevraagd voor helpende handen, maar het meeste was al gedaan toen zij aankwamen. Fijn als je mensen vraagt of zij willen helpen, je daar meteen een positief antwoord krijgt. De avond is ontzettend gezellig. Zelfs als het feest bijna ten einde is, en wij vragen of de aanwezigen ons willen helpen om de boel op te ruimen, zodat wij daarna nog kunnen genieten van een drankje bij de vuurkuil, drukt niemand z’n snor. Sterker nog, in 12 minuten (!) staan alle tafels en stoelen weer in de aanhanger en zijn de tenten weer in hun hoezen geplaatst. (Behalve die van Hans, die had ruzie met zijn tent…) Het vuur is intussen ook aangestoken en met de plakkerds zitten we nog gezellig na te kletsen, terwijl de Spotify-lijst onze verzoeknummertjes afspeelt. Ik heb veel positieve reacties gehoord van onze leden. Daar ben ik erg blij om, want uiteraard is dat het waar wij dit voor doen; Het organiseren van een gezellige dag.  

ree

Omdat het zulk lekker weer is, en nog even blijft, heb ik vandaag een recept van een sausje; Mijn Jalapeño Cowboy Ranch saus. Die is niet alleen heel lekker bij vlees van de barbecue, maar ook bij kipkluifjes of op een verwenbroodje. In het recept heb ik 2 jalapeño's geschreven, maar ook dit is een sausje waar je creatief mee kunt zijn en naar eigen smaak dingen extra kunt toevoegen of weglaten. In mijn ‘thuisversie’ zitten namelijk minstens 5 jalapeño's en iets meer cayenne dan in de geschreven ingrediëntenlijst. Vandaar dat ik vaak bij recepten schrijf dat je even moet proeven.


 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


©2020 Monique Jansen

bottom of page