Jalapeno Cowboy Ranch-saus
Met deze saus kun je alle kanten op!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
1
1 bakje vol
150 gram mayonaise
150 gram crème fraîche
125 ml karnemelk
4 teentjes knoflook, geraspt
2 theelepels Dijon mosterd
1 eetlepel dille. gehakt
1 eetlepel peterselie, gehakt
1 eetlepel bieslook, gehakt
1 theelepel oregano, gedroogde (of 1 eetlepel verse, gehakt)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
2 jalapeno’s, geraspt (dat gaat het makkelijkst als ze uit de vriezer komen)
Zout en versgemalen peper
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en meng alles goed door elkaar met een garde zodat je egale massa krijgt. Breng op smaak met wat zout en peper. Bewaar in de koelkast.
· Deze saus kan bijna overal bij. Lekker bij vlees en vis van de barbecue. Of bij kipkluifjes om te dopen. Maar ook op een broodje of een gekookt eitje. Of bij rauwkost.
· In de koelkast kun je de saus een dag of 3 bewaren in een goed afgesloten potje.
· Wij houden van iets meer kick, ik heb 5 jalapeno’s gebruikt.