top of page
  • Monique Jansen

Indo-recepten

Bijgewerkt op: 6 feb.


Deze week had ik een redelijk rustige week. Mijn partner was een week in het buitenland voor zijn werk, zodat jongste zoon en ik het rijk voor ons alleen hadden. Dat was hartstikke gezellig! Samen in de avond het laatste rondje met de hondjes uit en overdag soms even samen lunchen. Zoonlief mocht kiezen wat hij wilde eten, en zo hebben we (weer) Spaghetti carbonara, Thaise rode curry en veel Indisch gegeten. Op maandag ben ik met een vriendin gaan eten. Wij hadden de week hiervoor al een borrel-afspraak staan, maar die had zij helaas door verdrietig nieuws, af moeten zeggen. Deze vriendin heeft haar eigen reisbureau, en verzorgt prachtige reizen helemaal op maat gemaakt. Zo heeft zij ook onze China-reis, Amerika-reis en de laatste grote reis naar Indonesië verzorgd, helemaal naar onze wensen ingevuld en aangepast. Zij verzorgt niet alleen zulke grote reizen, ook voor korte vakanties in Europa kun je bij Andrea Kolb terecht, zij weet nét de leuke adresjes voor hotels en appartementjes, echt een aanrader!


Door onze laatste grote reis, is mijn Indo-bloed weer boven komen borrelen, en ben ik veelal weer met de Indonesische keuken in de weer. Zo heb ik vandaag de recepten van de Nasi Kuning, gele (feest-)rijst en de Telor Belado, eitjes in pittige tomatensaus, voor je online gezet. Voor de Nasi Kuning heb je meerdere varianten van recepten, maar ik heb de ‘luie-wijven-versie’ online gezet. Omdat je dit eet met meerdere bijgerechten, moet je het jezelf ook weer niet te moeilijk en tijdrovend maken in de keuken 😉. De Telor Belado kun je zo pittig maken als je zelf wilt. In het recept staat dat je sambal oelek gebruikt, maar ik heb een sambal die wat pittiger is (eigenlijk behoorlijk pedis!!) En voor die sambal rijd ik speciaal naar Nieuwegein. Zoals het in het recept staat, is het dus ‘Hollander-proof’.


Ik heb verder heel weinig foto’s gemaakt. Wel van alles uitgespookt, maar het ontbreekt aan beeldmateriaal. Veel gekokkereld, met wodkawoensdag ons weer in het zweet gewerkt met daarna een borrel (en eindelijk weer eens voltallig kunnen borrelen). Een borstonderzoek gehad. Daar zag ik verschrikkelijk tegenop, omdat het de eerste keer zo ontzettend pijnlijk was. Toen heb ik ruim twee weken blauwe en beurse borsten gehad. Maar dit keer hoefde ik gelukkig niet naar Hoog Catharijne bij de ‘azijn-drinkende- en pissende’-verpleegkundige, maar kon ik hier in de stad terecht. Daar had ik van alle dames die eerder hetzelfde onderzoek hadden ondergaan eigenlijk alleen maar positieve verhalen gehoord. En inderdaad, dit bezoek was helemaal prima en goed te doen. Over twee weken krijg ik de uitslag, en ik hoop dat het in orde is, ik hoor op het moment iets te vaak dat vriendinnen en leeftijdgenoten een nare uitslag krijgen.


Vrijdag hebben Fien en ik hondentraining gehad. En hoe goed ze het ook deed en je bij haar het leerproces in volle werking zag, bij een apport rook zij iets dat veel interessanter was dan ik, en ging ze er vandoor. Op de fluit reageerde ze totaal niet meer, en ik hoorde hoe zij zich steeds verder van Jacqueline en mij bewoog, al blaffend (Sichtlaut) achter de prooi aan. Wij liepen over het veld naar de richting van haar geblaf, waar zij op een gegeven moment wel mee stopte. Daar zagen we, aan het einde van het veld, een ree uit de bossages komen, net als een paar weken geleden. Uiteindelijk komt Fien wel terug, maar niet luisteren is natuurlijk niet gewenst. Daarna hebben we maar een paar opdrachten aan de lange lijn gedaan, zodat ze in elk geval in de gaten heeft dat ze er niet zomaar vandoor mag gaan, maar we zijn er nog (lang) niet. Op zo’n ‘bananen-in-je oren-moment’ kan ik haar wel wat doen. Maar ja, dan had ik ook maar een lab moeten nemen… Nahhhhh. En Fien is afgelopen maandag 2 jaar geworden! Hieperdepiep hoera!


Vandaag kwamen jachtvriend Jeroen en zijn zoon Daan aanschuiven. Zij hadden een beurs voor duiken en dan is Houten heel erg in de buurt. We eten Indisch, en ik hoop dat het niet te pittig zal zijn. Nu heb ik verschillende bijgerechten, en niet alles is pedis. Ze zullen niet met honger naar huis gaan in elk geval. En wat was het gezellig! Gelukkig zijn het grote eters!
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page