top of page
  • Monique Jansen

Eindelijk droog, maar nu weer koud 🥶


Tja, loop ik al weken te zeuren dat ik klaar ben met de regen, is het eindelijk droog, maar nu weer koud… Vanmorgen hebben Fien en ik hondentraining gehad, en toen was het nog bewolkt, begon het zelfs even te sneeuwen en was er een straf, koud windje. Daar hadden de hondjes gelukkig geen last van, die waren blij om de trainsters en elkaar weer te zien. Fien deed weer erg haar best, en mijn leerpunt is weer meer aandacht geven aan het ‘volgen van de baas’. Op de weg naar huis brak het wolkendek en kwam de zon door. Toen heb ik jongste zoon even gebeld of hij trek had in een ongezonde lunch. Ik reed langs een Burger King en had ook wel trek gekregen. Hij was erg vroeg zijn bed uit gegaan om zijn vriendinnetje gedag te zeggen, zij is voor haar stage 5 maanden naar de USA. Daarom heb ik voor vanavond zijn lievelingskostje klaar gemaakt, de Makkelijke Curry. Iets lekkers eten helpt altijd (al is het maar een beetje) als je je niet helemaal senang voelt.


Ik heb van de week nog een taart uit een pakje gemaakt. Die had ik laatst uit Duitsland meegenomen. Duitsers eten graag gebak/zoetigheden met maanzaadjes erin verwerkt. Ik kan me nog een (hele vieze) Germknödel herinneren die ik een keer op de piste had besteld toen ik een jaar of 8-9 was. Dat ziet er uit als een broodje Bapoa. Het bleek wel een gestoomd broodje, maar dan gevuld met pruimenjam en overgoten met gesmolten boter (je kunt deze ook met vanillesaus eten) en een grote berg maanzaadjes. Niet weg te krijgen! Maar nu wilde ik zo’n taart met maanzaad wel eens proberen, en ik moet zeggen, deze was wel goed binnen te houden. De maanzaadjes gaven de taart iets ‘knapperigs’. Omdat we ook bij Wodkawoensdag het Nieuwe Jaar nog in moesten luiden, had ik die taart en wat bubbels meegenomen. Helaas waren we niet voltallig, maar hebben we daarom komende woensdag een lunch met z’n allen.

Ik ben ook nog even bij jachtvriend Franz en zijn vrouw Ank aangewaaid. Het was een kort bezoekje, maar zo fijn elkaar weer even gezien te hebben. Ik had de hondjes meegenomen, omdat ik daarna met de honden bij de Soester Duinen wilde wandelen. Dat was een prachtige wandeling, niet helemaal droog gehouden, maar wel geboft. Want juist toen we bij de auto terug kwamen, kwam het met bakken uit de hemel.

 

Voor de loterij van de Nieuwjaarsreceptie van onze WBE heb ik zaterdag nog mooie prijzen op mogen halen bij Unique Jacht en Outdoor. Een fijne winkel met mooie en praktische jachtartikelen, prettige mensen met kennis van zaken, maar ook voldoende artikelen voor de (jacht-)honden. Ze hadden een paar handige jachtbroeken in de aanbieding, maar helaas niet meer in mijn maat. Wel heb ik meteen een handige thermosfles voor mezelf meegenomen. Daarna ben ik doorgereden naar de kleiduiven schietvereniging in Ommeren, KSV De Betuwe.


Ook daar hebben we een aantal prachtige prijzen voor onze loterij van gekregen. Omdat het dan ook leuk is om meteen een rondje te gaan schieten, had ik met Jacqueline en haar dochter afgesproken. Terwijl Kyra haar eerste rondje hagelschieten voor de jachtopleiding deed, gingen wij naar de andere banen om ook even te ‘knallen’. Jacqueline had een ‘side-by-side’ mee die ze van een jachtvriend had gekregen, en schoot daar voor het eerst mee. Dat was erg wennen. Sowieso moet je wennen aan een ander wapen, maar dit wapen is echt anders vasthouden. Het heeft best een korte kolf, een kort voorhout, breed bij de lopen (natuurlijk) en twee trekkers. Na een paar schoten kreeg ze in de gaten hoe het wapen werkte, en werden de kleiduiven aan flarden geschoten. Los van het feit dat oefenen goed is, hebben we heel erg veel lol gehad. Na het schieten hebben we nog gezellig geluncht en toen huiswaarts gegaan.


Vandaag heb ik een lekker Indo-recept voor je. Dit vind ik één van de lekkerste Indo-recepten, Roedjak kip (Boemboe roedjak ayam). Die hoor je natuurlijk met rijst te eten, maar wij vinden die ook heel erg lekker met frietjes. Dan kun je die frieten lekker in de hete saus dopen, jum! Als we er geen frietjes maar rijst bij eten, kook ik vaak nog even kort een paar eitjes, die ik daarna nog even in wat zonnebloemolie bak. Dat hoort eigenlijk bij een ander recept, maar zo deed mijn moeder dat ook altijd, en dat heb ik maar overgenomen, want het is heel erg lekker! Kort de eieren bakken, dan is de dooier nog zacht en romig! Ik hoop dat je dit ook een keer maakt, want deze komt dan waarschijnlijk ook in jouw top 10 van comfortfood!


Ook een paar foto's van Jeroen die gekonfijte ganzenboutjes maakt, en de Mispelgelei die Jan had gemaakt. Doet het super bij een stukje roodschimmel- of brokkelkaas!

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page