top of page

Roedjak kip

Bij ons thuis vaak met frieten (nep-Indo)

Roedjak kip

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

90

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

1,5 kilo kipkluifjes of drumsticks (of 1 kilo kippendijen)

2 uien, gesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

4 tomaten, in blokjes

1 stukje verse laos, anders 1 theelepel poeder

1 klein blikje tomatenpuree

1 theelepel tamarinde-pasta

2 theelepels sambal oelek (mag meer)

1 theelepel trassi-pasta

2 blaadjes salam

4 blaadjes djeroek poeroet

1 eetlepel palmsuiker

1 limoen, sap en rasp

1 blikje kokosmelk (of 1/4 blok santen)

2 kippenbouillonblokjes

Scheutje zonnebloemolie

Neem een ruime pan met dikke bodem en doe hier een scheutje zonnebloemolie. Braad de kip aan op hoog vuur. Temper het vuur een beetje en voeg dan de uien en de knoflook erbij. Als de uien glazig gebakken zijn, voeg je de tomatenpuree en de sambal toe en bak je deze heel even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer om. 


Voeg dan de kokosmelk en 125 ml water toe. Roer weer om. Voeg de rasp en het sap van de limoen, de laos, salam, djeroek poeroet, tamarinde, palmsuiker, trassi en de bouillonblokjes toe. Roer weer even om. Breng het geheel aan de kook om vervolgens het vuur te temperen, zodat het zachtjes pruttelt. 


Laat het ruim uur tot anderhalf uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Roer soms wel even in de pan, zodat de bodem niet aankoekt.



· Lekker met (op de foto zoals het hoort) rijst, maar bij ons thuis vinden wij de saus super lekker met een paar frietjes ernaast.

· Als je eters krijgt die niet van kluiven/vlees aan het bot houden, kun je beter kippendijen gebruiken.

· Wij eten best pittig, dus proef zelf even hoeveel sambal je er in wilt. Met 2 theelepels ben ik heel voorzichtig geweest.

* Ook lekker met wat kort (!) gekookte eitjes, die je pelt en dan kort in een koekenpannetje in wat zonnebloemolie aan alle kanten even bruin bakt. 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page