
Ik heb echt veel gekokkereld de afgelopen dagen. Kaasbroodjes, kersentaarten, groene Gazpacho. Allemaal recepten die nog gefine-tuned moeten worden. Dan is bijvoorbeeld bij de kersentaart het deeg top, de smaak goed, maar de vulling te nat. Die kersentaart was trouwens wel een 'dingetje'. Bij de derde winkel pas een kersen-ontpitter op de kop kunnen tikken. Eenmaal thuis bleek deze alleen mooie gaatjes in de kers te maken, maar ontpitten... ho maar. Dus bijna 2 kilo kersen met een mesje ontpit, en natuurlijk zonder handschoenen... Het leek achteraf wel of ik een moord had gepleegd. Gelukkig ging de paarsig/rode kersenkleur er na een dag met veel en vaak handen wassen (dat gebeurt nu sowieso met Corona) af. Het kersenseizoen duurt niet al te lang meer, ik hoop dat ik nog de kans krijg de aangepaste vulling te kunnen maken.
Nu het recept voor een makkelijk en zomers dessert. Dit toetje kun je een dag van tevoren al klaar maken. Als je gasten krijgt, heb je zo meer 'lucht' op de dag zelf. Panna cotta (gekookte room) met daarbij een aardbeiencoulis. Recept
Nu ben ik sowieso een fan van (volvette-) slagroom, dus verwerkt in een dessert is het helemaal 'kaasje' voor mij. Het smelt op je tong en de aardbeiensaus maakt het fruitig.
De potten Limoncello staan te 'rijpen' in de garage. Nog een weekje of 4 en dan is het klaar. Ik heb intussen ook een andere pot gevuld met wodka, koffieboontjes, kaneel en suiker en nog eentje met wodka, koffieboontjes, vanille, suiker en kardemon. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden. Vast ook lekker, maar hier is geduld een schoooooone zaak, deze duurt namelijk 3 maanden.
Commentaires