top of page
  • Monique Jansen

Zomer in de lente


25 graden tikte de thermometer aan vandaag! Heerlijk. Beetje jammer, ik had gauw een korte broek uit de kast gepakt, maar... die was zomaar 'gekrompen'! Dat werd dus een zomerjurk met rekbare stof;-0 Dit mooie mandje kreeg ik vandaag, zomaar, van een vriendin! Ben hier echt hartstikke blij mee. En vandaag ook een schitterend Paasei, gevuld met paaseitjes gekregen van hele dierbare vrienden, ik ben echt verwend vandaag!


Ik heb weer van een paar mooie dagen mogen genieten in de polder. Wel heel rustig aan gedaan, mijn rug werkt niet echt mee. Maar wat was het schitterend. En ook nog eens mijn tweede doublet mogen schieten. De ondergaande zon heb ik mooi op de foto kunnen krijgen. En ook het achterwerk van Cheffie. Die was bezig met een konijnenhol uit te graven. Ze was niet meer wit toen ze daar weer uit kwam....


Vandaag de laatste ideetjes voor de Paasdagen aan receptjes. Ik hoop dat je er een aantal zult maken als je een brunch organiseert.


Gevulde eitjes, die mogen niet ontbreken bij de Paasbrunch. Ik heb een variant met zalm en eentje met gekookte ham in het recept staan. Met deze eitjes kun je eindeloos variëren. Ook deze kun je een dag van tevoren klaar maken, alleen even de garnering net voor het serveren, dan ziet het groen van de bieslook en het rood van de radijs en nog lekker fris uit.Ook het recept van een Quiche Lorraine. Deze kun je zowel warm als koud eten. Ook goed van tevoren klaar te maken dus.

In mooie puntjes snijden, en de grootte is dan afhankelijk van of je het eet als hapje voor erbij of als lunchgerecht. Room, spek en eieren zijn een goede combinatie en ook dit recept is 'hufter-proof'.Het laatste receptje is van een Rillette van makreel. Ook deze is een 'eitje' om te maken. Ook dit recept kun je al een dag van tevoren maken en een half uurtje voor gebruik even uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen. Serveren op of met een lekker stukje stokbrood. Echt een aanrader voor feestjes en partijtjes, of zoals nu, voor de Paasbrunch. Succes met kokkerellen en alvast hele mooie Paasdagen met familie en misschien nog een paar vrienden.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page