top of page
  • Monique Jansen

Wilde haren kwijt


Een tijdje geleden leek het mij leuk weer eens een mooie vlecht te kunnen maken. Mijn haar groeit best snel, en ik kon inderdaad al heel gauw een vlecht maken. Maar na al een paar weken dacht ik ‘wéér die vlecht’… Het was te lang om het los of er een staart in te doen. De knoop was doorgehakt, het moest eraf. De afspraak was gemaakt. Zolang ik er een staart in kan doen zodat het niet ‘in de weg zit’ en ik er maar niet teveel ‘gedoe’ mee zou hebben. Er is veel afgeknipt, zeker 30 centimeter. Als ik het nu was, pak ik nog steeds overdreven veel shampoo en als ik het borstel maak ik nog steeds overdreven lange halen, terwijl de punten al bereikt zijn. Vanmorgen dacht ik toen ik in de spiegel keek; “En nu…?” Maar wat gel, olie en nog iets uit een potje hebben het haar gelukkig weer redelijk kunnen temmen. Ik ben er wel blij mee, maar het zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat ik denk dat ik weer leuk een vlecht wil kunnen maken. Wel een gemiste kans; Een paar jaar geleden heb ik ook zo rigoureus mijn haar laten knippen en wilde ik het doneren. Dat kon niet, grijs of geverfd haar wilde de organisatie niet hebben. Nu blijkt dit kennelijk gewijzigd te zijn, en is ook grijs haar welkom. Een gemiste kans, maar dan weet ik dat in elk geval voor een volgende keer.

Ik heb voor onze vrijmibo Kaaskoekjes gemaakt. Ik kon niet ‘all out’ gaan, omdat ik die avond met een vriendin zou gaan eten. Maar met een beetje charcuterie en wat van die koekjes zou er nog genoeg plek zijn voor een 5 gangen-verrassings-diner na de borrel. Ik had de roomboter al uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te komen, die kaas was snel geraspt, en heel veel werk is het niet om deze koekjes te maken. Ik maak vaak meerdere varianten , dan verdeel ik het koekjesdeeg in twee of drie porties en maak er dan met een paar kruiden, pitten of noten een andere variant van. Na 20 minuutjes in de oven zijn ze snel afgekoeld en perfect als klein eenhaps-hapje bij je borrel.

Ik ben ook nog met een vriend naar een locatie geweest om te kijken of deze geschikt zou zijn voor onze WBE voor evenementen. Dit was bij NBC in Nieuwegein, wat een locatie! Ik kreeg meteen zin in een feestje! Uit eten met een vriendin voor haar 50e verjaardag en voor jongste zoon naar Rotterdam voor een wedstrijd bij Sparta. Het is een gezellig stadion. Midden in een woonwijk, een klein en overzichtelijk stadion. Helaas hebben de jongens van VVDe Meern verloren, ze voetbalden ook niet erg goed deze dag. Maar het was leuk om ook daar een keer geweest te zijn. Manlief en ik hadden die dag onze trouwdag. Het zou een rare dag worden. Eerst naar Rotterdam, na de wedstrijd naar Gemert om jongste zoon af te zetten voor ‘Hockey Lovers’, een weekend lang feest voor de jeugd. Helaas, op vrijdagavond hoorden wij dat alle (meerdaagse) evenementen waren afgelast door de nieuwe besmettingscijfers.

Voor de tweede keer ging dit grote evenement niet door. Nu konden wij gewoon ergens een hapje gaan eten in de buurt in plaats van ergens onderweg. De restaurants waar wij naartoe wilden waren al volgeboekt, er was nog wel plek buiten op het terras. Omdat het regende tijdens ons telefoontje hebben wij besloten maar iets te bestellen en af te halen en dat met het gezin thuis op te eten. Er is een restaurant waar wij al twee keer eerder wilden gaan eten, maar dat toen geen doorgang kon hebben. Daar zouden we bestellen, en ik verheugde me al op de warme knoflooksaus bovenop de entrecote. Maar ja, er gaat met bestellen vaak iets mis, net als nu… De warme knoflooksaus zat er niet bij. Ook de gefrituurde uienringen vielen erg tegen en de taco die ik als voorafje had besteld was gewoon niet lekker… Gelukkig hadden wij meer hapjes besteld als voorafje, maar ik was al ongelukkig door wat hierboven staat. Zolang prijs-kwaliteit in orde is, is het goed. Maar hierbij was dat helaas niet het geval.

Komende woensdag wordt er overlegd voor eventuele nieuwe, nog strengere maatregelen… Ik hoop dat het mee gaat vallen. Het aantal besmettingen mag dan de pan uitrijzen, het aantal ziekenhuisopnames is niet heel erg gestegen. Met name de jeugd raakt momenteel besmet, en dat is niet zo raar als er is besloten eerst met de ouderen te beginnen met vaccineren. Die jeugd staat al zo lang ‘on hold’, terwijl dit de leeftijd is om leeftijdgenoten te ontmoeten, een beetje te ‘hoeren en sloeren’ en lol te hebben met elkaar. Ook ik heb een aantal borrels staan, en natuurlijk hoop ik dat die door kunnen gaan. Maar een jagersbarbecue in september durf ik nog niet te plannen. En ook mijn 'halve-eeuw-feestje' nog niet...
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page