top of page
  • Monique Jansen

When life gives you...


Nou ja, onder andere Lemonade dan. Het eerste doel is namelijk Limoncello! En niet van de gewone citroenen, maar de Bergamot-citroenen! Deze aromatische citroenen zijn verkrijgbaar van oktober tot en met maart. Ze zien er wat boller uit en als je met je nagel langs de schil gaat en even wrijft, komt er een heerlijk kruidig aroma vrij. De vorige batch Limoncello is alweer op, dus ik had weer ruimte voor een nieuwe lichting. Over 6 weekjes is deze klaar, en ik verheug me er nu al op om de Limoncello af te kunnen maken en te kunnen bottelen, en natuurlijk ook het drinken ervan. Terwijl ik de 10 kilo aan het schillen ben, komen de jongens thuis en roepen naar me dat het zo lekker ruikt, en dat doet het ook! Ik wil dit keer wel iets minder suiker gebruiken, en ik heb ook een aantal flessen wodka met een hoger alcoholpercentage gekocht. Een nieuw experiment dus. Na het schillen heb ik de citroenen geperst en 4 liter sap heb ik nu in de vriezer, zodat ik bij mooi weer lekkere Lemonade op tafel kan zetten. Twee vriendinnen hebben ook de Bergamot-citroenen besteld. Dan kunnen we weer proeverijtjes houden over 6 weekjes.


In de keuken heb ik deze week nog een aantal experimenten gedaan. Ik had nog Gnocchi in de koelkast. Die maakte ik normaal gesproken met wat Gorgonzola en rucola klaar, maar jongste zoon houdt niet van blauwschimmelkaas. Nu had ik ook warmgerookte zalm en een bakje rivierkreeftjes in de koelkast, en heb deze en nog een paar andere ingrediënten in een pan gegooid. En dat is er heel goed uitgekomen, zo goed zelfs, dat ik deze wel in mijn kookboek heb opgenomen. Snel klaar, weer eens iets anders en, niet onbelangrijk, ontzettend lekker! Gnocchi met zalm en rivierkreeftjes.


Deze week heb ik veel gekokkereld. Nog een Mohr im Hemd (heerlijke chocoladecake), wat pittige kipkluifjes uit de oven, een tomatensoep, Beef Wellington met een goede jus, warme chocoladetaartjes met een mascarponecrème en vanille-ijs en een griesmeelpudding met abrikoos gemaakt. Helaas ben ik óf vergeten hiervan een foto te maken, óf was ik te laat met het maken van de foto's en waren er al happen van genomen of was het zelfs al op, óf was het niet mooi genoeg om er een foto van te maken. Dat is geen ramp, maar wel een beetje jammer. Nu moet ik die gerechten nog een keer maken voor de foto's. Ik heb gelukkig wel een paar goede foto's kunnen maken van de Makkelijke Curry. Ik heb er iets meer chilipoeder en pepers in gedaan dan wat ik in het recept heb staan. Ons gezin kan gelukkig tegen pittig eten, en ik hou wel van een beetje 'kick'. Curry's kunnen je omarmen als een warme deken. Als je van een lange wandeling terugkomt, en het huis geurt naar de kruidige curry die je daarna vanuit je buik verwarmt, daar word je toch gelukkig van? Het voordeel van de lockdown is dat je alle tijd hebt om te rommelen in de keuken, het nadeel dat je het niet kunt delen met vrienden, letterlijk. Gelukkig zijn de vaccinaties begonnen en kunnen we hopelijk snel naar het nieuwe normaal. Blijf positief, maar vooral GEZOND!


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page