top of page
  • Monique Jansen

Waar ben ik dan druk mee?


Je herkent het vast wel. Dan vragen mensen aan je wat je zoal hebt gedaan de afgelopen dagen. En dan zit ik te denken wat ik allemaal uitgespookt heb, en kan alleen maar bedenken dat ik van hot naar her gerend en gevlogen heb, maar wáármee ik nou zo druk geweest ben… Ik kan het niet zo 1, 2, 3 noemen. Als ik mezelf even de tijd gun om op te sommen wat ik heb gedaan, weet ik wat ik allemaal uitgespookt heb. Met de honden wandelen, huis gepoetst, weer met de honden wandelen, met Soof fietsen, boodschappen, koken, telefoontjes plegen, kind ophalen van training, stukje schrijven voor het NOJG-blad, in de tuin gewerkt, oefenen met de jachthoorn. De dag erna ziet er ongeveer ook zo uit, behalve dat huis poetsen plaats had gemaakt voor het rugcentrum. Druk druk druk en de hele dag wel bezig geweest, maar allemaal met ‘nietszeggende’ dingen. Dingen die belangrijk zijn, bij elkaar veel tijd vergen, maar weer niet zó leuk om gezellig te vertellen. Wel ontzettend fijn dat het met een jachtvriend een heel klein beetje beter ging dan de afgelopen weken en de operatie van een andere jachtvriend gelukkig goed gegaan is en hij weer naar huis mocht.


Nu heb ik me ook niet heel erg uitgesloofd met het avondeten en gewoon recepten ‘uit de oude doos’ gemaakt. Maar ja, aardappelen, groente en vlees op de site zetten is natuurlijk ook niet de bedoeling. Iedereen maakt dat op zijn of haar eigen manier klaar. En de curry die we van de week hebben gegeten, staat al (met goede foto’s) op de site. Dan maar een recept dat nu nog heel even kan wat asperge-tijd betreft; Groene asperges met witte wijn, roomboter en oude kaas. Daar heb ik gelukkig wel foto’s van gemaakt, maar natuurlijk vergeten een goede foto te maken met een mooi opgemaakt bordje. Dit gerecht vind ik persoonlijk lekkerder met groene asperges in plaats van witte, maar over smaak valt niet te twisten. De groene asperges zijn vaak iets dunner, en daardoor is het handiger om deze in dit gerecht te gebruiken, dan zijn die in no-time gaar en hebben ze toch nog een bite.


Ik ga de komende dagen wel weer een aantal dingen doen die ‘leuker’ zijn. En ik zal daardoor vast ook meer inspiratie hebben om te schrijven. Haha, tussen het tikken door toeter ik even op mijn jachthoorn en manlief die naast me zit te werken, schrikt zich kapot… Gelukkig klinkt mijn getoeter steeds (een heel klein beetje) beter, maar heel erg blij wordt hij dan niet van mij… Gelukkig gaat het jachthoorn blazen weer beter, ik had twee weken helemaal niet geoefend, en dat merk ik dan meteen. De noten die ik zoek, krijg ik dan niet te pakken. Maar zojuist ging dat wat ik wilde blazen bijna foutloos. Zolang ik 2-3 keer per week even oefen, gaat het de goede kant op. Het kost alleen wel erg veel zelfdiscipline. Waar ik dan druk mee ben geweest… nou, dat dus.
41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Verwachtingen

bottom of page