top of page
  • Monique Jansen

Vrolijk Pasen

Bijgewerkt op: 10 apr. 2023


Heb je een mooie Eerste Paasdag kunnen vieren? Geen groots Paasontbijt voor ons helaas. Wij hadden een Paasbrunch bij de schoonfamilie. Leuk om de neefjes en nichtjes weer eens te zien. Die groeien ook maar door. Om dan eerst hier uitgebreid te ontbijten is dan geen optie. Maar morgen kan ik los! Dan maak ik Toast met zalm, een gepocheerd eitje en gerookte zalm met een Hollandaisesaus en een paar croissantjes! Ik heb er nu al trek in. Vanavond gaat jongste kuiken de hort op, er is weer ergens een festival. Iedereen heeft nog z’n buik vol van de brunch, dus ook het avondeten wordt gemakkelijk maar ook daarbij kan ik morgen ‘los’. Dan wordt het een Courgettesoep, Lamsrack met een pistachekorst, Yorkshire pudding een volle pepersaus en een groene salade. Als dessert een crème brûlée. (Ik kom er nu achter dat mijn pepersaus en mijn crème brûlée nog niet online staan... dus ook nog geen link)

De meeste van bovengenoemde recepten staan al op de site, maar de Erwten-muntsoep staat er vanaf vandaag op. Mocht je voor morgen nog een gemakkelijke en lekkere voorjaarssoep willen, dan kan ik je deze aanraden. Erwtensoep klinkt (vind ik) altijd een beetje zwaar en als winterkost, maar deze is heel ‘licht’ en fris doordat er munt in is verwerkt. Als je er wat rivierkreeftjes in doet, of gerookte zalm (die je misschien over hebt van het ontbijt of de brunch), heb je een mooi feestelijk geheel.

Wat een verademing met het weer trouwens. Donderdag wel met wat regen getraind met Fien en donderdagavond zijn we op de ganzen gegaan. Dan neem ik Fien nog niet mee, maar is Soof van de partij. Op de weg naar de hutjes zag ik de eerste grauwe ganzenkuikens met de ouders zwemmen. Die zouden eigenlijk geschoten moeten worden, maar er is geen jager in mijn groep die daar aan denkt dat te doen. Die beestjes hebben geen kans, en het voelt ook totaal niet weidelijk om deze dieren te doden. Als iedereen bij zijn hutje is afgezet, is het nog droog. Het waait redelijk hard en het duurt niet lang voordat de dreigende lucht van verder op in de polder bij ons is en de regen laat vallen. Het wordt ook niet meer droog die avond.

We hebben wel buit, want de ganzen vliegen redelijk goed. Vrijdag is het wel droog, maar zaterdag is het pas echt volop genieten. Ik heb de koffie in de tuin kunnen drinken in het zonnetje zonder dat ik een plekje uit de wind hoefde te zoeken. Met de hondjes heerlijk kunnen wandelen bij het Reeuwijks Hout.

Ik wens je nog een mooie vrije dag morgen! Met (misschien) wel heel veel kokkerelplezier. Bij mij in elk geval wel 😉.37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page