top of page
  • Monique Jansen

Vrolijk Pasen


Wat een leuke dagen heb ik gehad. Vrijdag had ik een rondje Drenthe. Ik zou iets ophalen bij een kennis. Hij vroeg of ik bang was voor honden. 'Nee, ik heb er zelf 2'... Hij doet de deur open en er komt me toch een enthousiast kalf aangerend! Schofthoogte vér boven mijn knie en pas 7 maandjes oud! Maar wat een leuke hond! Dat formaatje meesmokkelen in m'n tasje gaat 'm alleen niet worden. Na de koffie ben ik doorgereden naar een andere vriend. Hij zit helaas al een tijdje in de lappenmand. Maar fijn hem weer even gezien te hebben in plaats van aan de telefoon bijkletsen. Hij heeft ook een hondje formaat 'reus', ook een braaf beestje.


Ik kreeg nog een cadeautje van hem. Dit is een afgietsel van een zwijntje dat hij zelf heeft geboetseerd. Hij is een ware kunstenaar.

Hij is preparateur van beroep, heeft overal ter wereld gejaagd en heeft bijna elk dier wel mogen prepareren. Hij heeft echt spannende verhalen over onder andere jagen op woeste zeeën, terwijl orka's op een paar meter afstand zwemmen. Dit is geen beeldje van een zwijn, maar hier kun je de haderers en geweren (boven - en onderhoektanden) van een keiler die je hebt kunnen bemachtigen insteken en aan de muur hangen als herinnering. Hierna ben ik verder gereden door Drenthe. Ik hou van Drenthe! Ruim 20 jaar geleden hadden wij er bijna gewoond. Drenthe voelt altijd als een soort 'thuiskomen'.


Bij het laatste bezoekadres van de reeks bij mijn jachtvriend aangekomen en kon ik meteen aanschuiven voor een heerlijke lunch met zijn vrouw en dochter. Wat was het gezellig! Zet een paar vrouwen bij elkaar en tuut-tuut-tuut. Daarna nog even door het schitterende jachtgebied gereden. Ik had graag nog een dassenburcht gezien, maar dat was een eind lopen en het was al aardig laat aan het worden. Dat doen we de volgende keer. Gauw terug naar huis en hup, nóg een cadeautje mee naar huis, een reebil en een grillworst, jum! De grillworst eten we morgen bij de brunch, de bil ligt nu te roken op de Kamado, om straks nog even dichtgeschroeid te worden. Het is nu bijna 18.15 en terwijl ik dit zit te tikken, heb ik een paar hongerige kinderen om me heen die zeuren wanneer we nu eindelijk gaan eten... Eentje kwam thuis, en ik heb ternauwernood het dessert voor vanavond kunnen redden! Die kinderen zijn net een sprinkhanenplaag!


Gisteren kregen we vrienden uit onze 'bubbel' te eten. Ik had niet verwacht nog zin te hebben om flink uit te pakken, omdat ik al zoveel gekokkereld had de afgelopen dagen voor Pasen. Maar...puntje bij paaltje is dat weer mijn eer te na en bedenk ik wel iets dat net even iets bijzonderder is dan 'aardappelen, groente en vlees'. Ik had de ganzenborsten al in de pekel en het roken van de borsten stond sowieso al in de planning. Gerookte ganzenborst, Gegrilde aubergine en nog wat andere (gekochte) hapjes om mee te beginnen, daarna een Knolselderijsoepje (omdat die zo makkelijk is, en heel snel klaar) met wat truffelolie, vervolgens een gerookte ribeye (die Kamado stond toch al aan) met een Tomatentaartje en een groene salade, als zoet dessert een stukje Baklava met een bolletje roomijs. Een kaasplankje om het af te sluiten en toen... was het alweer 21.45 uur en moesten de gasten naar huis voor de avondklok. Gelukkig was deze van de week een uur verlaat. Zo meteen eten wij dus ree uit Drenthe! Ik verheug me er nu al op! Ook maar een pannetje Rillette van gans gemaakt, ik had zoveel ganzenborsten. Oh ja, onze boom is afgelopen vrijdag gesnoeid... wat een kaalslag! Fijne Pasen allemaal!!! Ik hoop dat, als je iets van mijn recepten hebt gemaakt, het allemaal gelukt is!
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page