top of page
  • Monique Jansen

Vrije dag


Ik ervaar de woensdag als mijn vrije dag. Dan ga ik in de ochtend paardrijden, daarna met de honden naar het veld en maak ik een lekkere lunch klaar voor mijzelf. Nu voor het eerst in het weiland kunnen rijden. Vandaag was het helemaal feest, ik had in de middag een afspraak bij de schoonheidsspecialiste staan. Ik kom al jaren bij Lia van de Beauty Inn. Net voor ons huwelijk was de eerste afspraak, inmiddels alweer 21 jaar geleden. Ik ervaar die bezoekjes altijd als pure verwennerij. Ik heb het wel eens eerder tegen Lia gezegd, dat als ik ooit een ander beroep zou willen gaan doen, dat ik dan schoonheidsspecialiste zou willen worden. Iedereen die komt, heeft er zin in. Je kletst een beetje, kunt een paar puistjes uitknijpen en je zit de hele dag in heerlijke geuren van allerlei lekkere crèmes en oliën en iedereen gaat nòg vrolijker naar buiten. Ik probeer daarna geen afspraak in te plannen, zodat de crèmes goed hun werk kunnen doen en ik geen make-up op hoef te doen.

Door de ren-en-vlieg-dagen die ik heb gehad, heb ik geen tijd gehad foto’s van gerechten te maken. Gelukkig heb ik er bij een ander gerecht dat ik een keer had gemaakt, wel aan gedacht foto’s te maken. En dat gerecht staat vanaf nu op de site: de Yorkshire pudding. Een ideaal bijgerecht als je de oven niet meer voor het vlees in gebruik hebt, zodat het vlees kan rusten en jij de puddings zo in de al hete oven kunt schuiven. Of als het vlees van de barbecue komt of gewoon uit de pan. Maak er een goede saus of jus bij, en jouw avond (en die van je gasten) kan niet meer stuk! Ik vind het altijd een feest als je, als ze klaar zijn (!), de ovendeur opent en ziet hoe mooi deze Yorkshire puddings gerezen zijn en als een soort hoed/paddenstoel boven de vormpjes uit komen. Ik word van die vorm, kleur en geur verschrikkelijk hebberig. De voorbereidingstijd is maar een minuutje of 5, maar het beslag moet zeker een uur in de koelkast rusten. Ik maak het beslag vaak in de ochtend al klaar, dan heb ik daar verder geen omkijken meer naar. Echt een aanrader!

Wat ik dan verder wel gegeten heb? Vandaag de Makkelijke curry, maar die stond al op de site. Gisteren hebben de mannen hamburgers met aardappelen en boontjes gegeten, en had ik voor mezelf mijn ‘guilty pleasure’ kaasfondue gemaakt. Tja, je moet zelf de slingers ophangen… 🤭42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page