top of page
  • Monique Jansen

Voor de 10e keer Groot Feest!!

Bijgewerkt op: 19 jul. 2021


Afgelopen vrijdag hebben wij de 10e editie van de Laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel gevierd! En dat is altijd één groot feest! De samenstelling van dames is in de loop der jaren wel een heel klein beetje aangepast, maar de leukste dames zijn nog steeds van de partij. Het is begonnen toen de kinderen nog op de basisschool zaten. Om 12.00 uur werd de vakantie ingeluid, gingen moeders en kinderen mee naar ons huis. Hier werden dan broodjes knak geserveerd en hadden we wafelbeslag gemaakt, zodat de kinderen zelf wafels konden bakken. Daarna schonken wij voor onszelf een glas bubbels in en proostten we op het feit dat iedereen het schooljaar weer had overleefd en op de zomervakantie die die middag was begonnen. De drie ‘Otterlo-dames’, de harde kern van deze borrel, zijn nog steeds van de partij. De andere dames zijn later aangeschoven, allemaal dierbare vriendinnen.

We zijn de afgelopen 2 jaar helaas niet meer voltallig, omdat de kinderen hun eigen vakanties plannen of hun laatste tentamens al gehad hebben. Geen reden meer om deze vrijdag verplicht nog ‘thuis’ te moeten zijn. Twee vriendinnen waren al op vakantie, een derde heeft haar been gebroken en op dusdanige manier dat ze nog niet met krukken kan lopen. Om 12.00 uur beginnen is ook niet meer ‘noodzakelijk’, vandaar dat we de borrel een beetje hadden aangepast. We begonnen om 16.00 uur en hebben hier met z’n allen (de mannen waren pas na 18.00 welkom) in de avond gegeten.

De 10e editie, dat moest extra gevierd worden volgens de vriendinnen. Ik heb heel hard moeten lachen, want elke vriendin had een fles Prosecco meegenomen als cadeautje… ik had hier dus opeens héél veel flessen extra staan. Als klap op de vuurpijl hadden zij ook nog een schattig cadeautje voor me: Een prachtige terrinevorm. Ik ben beter in geven dan ontvangen, maar dit was zó lief!Het concept is dat iedereen iets meeneemt om bij de borrel te kunnen eten. Dat mag zelfgemaakt zijn, maar dit keer was het gemakkelijker iets mee te nemen dat kant en klaar was of stukjes stinkkazen voor de kaasplank voor na het dessert. Ik had een paar mooie Côte de boeufs voor op de Kamado. Van tevoren had ik de meeste voorbereidingen voor de twee salades en de Aardappelgratin (die komt binnenkort online) al gedaan. Ik wilde nog twee Tomaten-kaastaartjes in de oven schuiven, maar dat zou echt veel te veel geweest zijn. Door de Kamado te gebruiken, heb ik een mooie rooksmaak aan het vlees kunnen geven, en het vlees mooi rosé kunnen bereiden.

Ik had de Pavlova ook al voorbereid (dubbele hoeveelheid als in het recept), alleen nog de slagroom kloppen en opleuken met wat fruit, munt en geraspte chocolade. Er zijn altijd wel vriendinnen die even helpen met de laatste loodjes van een gerecht ;-) Ik heb één keer de fout gemaakt iets anders als dessert te presenteren, je wilt niet weten hoeveel commentaar ik toen heb gehad. Die Pavlova hoort nu dus, net als de Prosecco, bij het vaste menu van die dag!

Ik heb een paar oude foto’s van deze borrel kunnen vinden. De kwaliteit is niet al te best, maar het geeft wel een kleine sfeerimpressie. Dank lieve vriendinnen, jullie zijn me dierbaar!!! En de vriendinnen die er niet bij konden zijn, we hebben jullie echt gemist! ❤️

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page