top of page
  • Monique Jansen

Verwennerij


Vandaag is het Moederdag en ben ik echt in het zonnetje gezet. Niet met een ontbijtje, want vanmorgen had ik de laatste puppytraining bij Chakka, maar met een lunch met vrienden. Dat deden wij voor Corona met de gezinnen. Met Moederdag en Vaderdag gingen wij dan lunchen, omdat we op die manier toch met onze kinderen samen konden zijn die allemaal in de horeca werkten. Twee jaar hebben wij dit niet kunnen doen. Maar nu eindelijk weer wel, en hebben we heerlijk bij De Bistronoom op het terras kunnen genieten van een drankje en een hapje. Ik heb nog een leuke lunch in het verschiet binnenkort met oudste zoon, en jongste zoon heeft mij verwend met een heerlijk geurtje en een setje van Rituals❤️ .

Nu was het de afgelopen dagen sowieso prachtig weer. Op donderdag had ik jachthoorn blazen bij Arie, waar ik ook jachtpuppytraining met Fien volg. Arie woont schitterend met uitzicht op reeën bijna in de achtertuin en wilde eendjes die aan het broeden zijn in een grote plantenbak aan het water. Onze tuin ligt er ook weer mooi bij en is ‘zomerklaar’, en daar hebben wij onze eerste barbecue kunnen geven. Ik zou een stuk vlees op de Kamado gooien. Omdat ik nog wat ganzenborsten in de vriezer had, heb ik van een paar kilo een rillette gemaakt en van de rest gerookte ganzenborsten. Ik wilde het grote stuk entrecôte eerst roken en daarna afvlammen, daar konden de ganzenborsten dus mooi bij. We zijn lekker vroeg begonnen, dan konden we buiten borrelen met de borrelhapjes en dipjes die ik had gemaakt. Ik had onder andere de Kippenleverparfait met sinaasappel gemaakt.

Lever is wel een ‘dingetje’, je vindt het lekker of vies, er is geen middenweg. Ik had genoeg andere dingetjes voor de gasten die niet van lever houden, maar de parfait wilde ik toch voor de foto weer een keer maken. Ook het Knolselderijsoepje en zelfs het hoofdgerecht hebben we buiten kunnen eten. Ik had als bijgerechten een Aardappelgratin en Parmezaanse pannenkoekjes gemaakt, en de Pittige mangosalade en de Salade van watermeloen en feta. Bij de salades en het dessert hebben de dames gezellig met mij in de keuken gestaan, en hebben we weer een hoop lol gehad. Terwijl we daar stonden te schateren, hoorde ik de snoeppot, gevuld met schuimblokken, steeds open en dicht gaan. Die snoeppot heeft een verschrikkelijke aantrekkingskracht op iedereen die hier in huis komt, van groot tot klein.

Heerlijke dagen dus weer. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten van het prachtige weer en het buiten zijn. En wat is er leuker dan zulke dagen te delen met vrienden!
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page