top of page
  • Monique Jansen

Veel kokkerellen en een mooie avond

Bijgewerkt op: 27 jun. 2022


Wat heb ik genoten afgelopen donderdagavond. Bij Henk mee op de ganzen en ik mocht mijn jachtvriend Franz meenemen. Omdat dit een ‘luxejacht’ is, kan dat. Deze jachtvriend is op leeftijd, en ver lopen met alle spullen die meegenomen moeten worden de polder in, zou dat op z’n zachtst gezegd een uitdaging geweest zijn. Maar hier zitten we in een aanhanger met alle spullen, jagers en honden. De quad maakte een raar geluid, dus werd de aanhanger achter een auto gekoppeld. Op de afgesproken tijd was Franz bij mij. Hier hebben we nog even een koud drankje gedronken (31,5 graden gaf de thermometer aan), en daarna zijn we richting Vinkeveen gereden.

Daar hebben we verzameld om vervolgens de polder in te gaan. Prachtig weer, wel een beetje warm. Er vlogen al heel wat ganzen op toen we aangereden kwamen. Daar waar je je hutje op kon bouwen, werd je uit de aanhanger gezet. Er werden nog wat lokkers midden in de weiland neergezet, iedereen maakte zich klaar om te kijken of de ganzen bij ons over wilden vliegen. Het vloog slecht, de ganzen zaten 4-5 weilanden verderop, en bleven daar ook zitten. Maar wat was het genieten. Prachtig weer, gelukkig kwam er een verkoelend briesje en de zonsondergang was spectaculair. Gewoon het daar zijn was al een feest.

Er vlogen best wat duiven over, maar gevaarlijk laag. Als je de kans kreeg voor een schot, waren ze al te ver weg. We hebben buit, een paar Nijlganzen en een grauwe. Zowel Soof als Manasse hebben kunnen apporteren. Rond 21.45 ruimen we onze spullen en gaan we terug naar de Jachthut waar we nog even nakletsen en wat lekkers eten en drinken. Op weg naar huis zie ik een haas met twee pulsterlingen. Ik rem en het haas met één van de jongen steekt de weg over in het donker. Het andere dier gaat terug de berm in. Langzaam rijd ik verder richting huis.

De volgende dag heb ik gepland om te kokkerellen. Daar heb ik nog een aantal spulletjes voor nodig, dus er moeten eerst boodschappen gedaan worden. In de winkel sla ik echter door… Ik zie van alles waarvan ik denk ‘Oh ja, dat kan ik ook weer eens maken’, en ik ga met te veel spullen naar huis. Leuk hoor, een kokkereldag, maar ik moet nu opeens 8 gerechten maken in plaats van de geplande twee. Gelukkig regent het en is het niet meer zo heel erg heet. Maar die regen heeft er wel voor gezorgd dat mijn Annabellen die net uitgekomen waren, topzwaar zijn geworden en zijn gaan hangen. Zo jammer, ik had er juist een foto van gemaakt dat er weer bijna één grote bloemenzee hier in de tuin was. Ik plan in welke volgorde ik de gerechten ga maken, zodat het allemaal efficiënt en gladjes verloopt. Ik heb meteen ook lekkere dingetjes voor onze vrijmibo.

De Thaise viskoekjes wilde ik al heel lang maken, maar daar heb ik Chilijam voor nodig. Die moet eerst gemaakt worden. Een komkommersalade met groende kruiden is daar erg lekker bij, dus die maak ik ook maar meteen. Van Henk had ik prachtige rabarber mee gekregen. Ook die heeft staan pruttelen terwijl ik met de verschillende gerechten bezig was. Een Stoofpotje van vis, Snelle gevogelte paté en een Aubergine-dip stonden op de ‘kaart’. Ik had ook nog inktvissen gekocht, maar die heb ik in de vriezer gedaan. Alles moet nadat het gemaakt is ook gegeten worden, en nu hadden we wel genoeg voor met z’n drietjes. Vrijdag is oudste zoon heel eventjes thuis geweest. Hij had die dag zijn laatste scriptie ingeleverd en dat werd natuurlijk gevierd. Daarna is hij gaan feesten en op zaterdag is hij vertrokken voor een festival van meerdere dagen in Biddinghuizen.

Zaterdag hebben manlief en ik nog even het Kersenfestival in Cothen bezocht. Fien mocht mee, en die heeft zichzelf tegoed gedaan aan alle kersen die in de boomgaard op de grond waren gevallen. Heerlijke dagen waren het! Voor mijn Drentse jachtvriend is het op het moment allemaal wat minder rooskleurig. Hij ligt in het ziekenhuis na wat een kleine ingreep had moeten zijn. Los van het feit dat hij op het moment aan bed gekluisterd is, is het eten daar ook nog eens niet lekker. Ik kreeg een paar foto’s doorgestuurd, en als ik eerlijk ben, daar wordt niemand blij van. Ik grapte vrijdag met het doorsturen van de foto’s van mijn kokkerel sessie, maar zie nu de bittere ernst in. Van slecht eten worden mensen niet beter! Jaren geleden, toen ik twee keer een weekje moest logeren in een ziekenhuis, was het eten echt zo slecht nog niet. Bij het ontbijt kon je aangeven wat je wilde eten, tussen de middag een soepje en voor het avondeten kon je kiezen uit twee menu’s en een dessert. Dat was echt prima te eten. Natuurlijk eet je liever thuis, dat voorop gesteld. Cas, sterkte, beterschap en hou je haaks!! Als ik binnenkort aanwaai, zal ik zeker iets lekkers voor je meenemen!!!63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page