top of page
  • Monique Jansen

Veel de hort op


Je hebt wel eens van die weken dat je veel weg bent. Niet alleen leuke uitjes, maar ook vergaderingen. Zo was ik deze week 4 avonden de hort op, en hadden manlief en ik pas echt weer ‘kwaliteit-tijd’ bij onze vrijmibo. Ik had gauw een Baconjam in elkaar geflanst. Die is snel klaar en doet het erg goed bij een kaasplank. Een aanrader voor kaasjes die nog een kleine ‘kick’ kunnen gebruiken. In het recept heb je voldoende voor een grote kaasplank voor 4+ personen.

Met de dames van Otterlo hadden we eindelijk weer een dinerafspraak. Ik had die meiden al zo lang niet gezien! En als er geen datum wordt geprikt, ben je zo weer een jaar verder met volle agenda’s. In 2013 hebben wij ons eerste tripje gemaakt naar Otterlo. Met vrouwen en kinderen een weekendje weg in een soort ‘kamphuis’. Meestal was dat rond de meivakantie. Het was altijd lachen, gieren en brullen. Hondje mee, toen hadden we alleen Sonny nog. De deuren openen en ‘je was er al’. Ook deze uitjes passeerden de revue afgelopen woensdagavond. Het pannenkoeken bakken, de kinderen die lekker in het bos konden spelen en hutten bouwen, de ‘verbastering’ van het woordje kipnuggets, de dubbele kruissteek en ‘allemaal vocht’.

Terwijl wij zo aan het schateren waren, zat er een braaf stel naast ons te dineren en probeerde, met name de tafelheer, elk woord van onze gesprekken in zich op te nemen. Bij het restaurant kwam ik jarige Kevin tegen. Dat is een vriend van oudste zoon, en hij was daar met zijn familie om zijn verjaardag te vieren. Natuurlijk even samen op de foto gegaan met Kevin en zijn lieve vriendin Eva, zodat we die foto naar oudste zoon in Thailand konden sturen.

Bij Wodkawoensdag hebben we in plaats van beschuit met (roze) muisjes roze koeken en chocolade met roze muisjes gegeten. Het paard van Marjolein, Gin T, is moeder geworden van een prachtig merrieveulen, Ti Amo. En wat een mooi en dapper veulen is het! (De roze muisjes waren bij twee supermarkten uitverkocht.) Heerlijk na de eerste keer buiten gereden te hebben, hebben we in het zonnetje op het terras kunnen genieten na het uurtje sporten. Ik mocht weer een keertje op Theo rijden, en daar was ik erg blij mee.

Buiten is altijd net even spannender als in de binnenbak. Maar Theo vindt de achterste hoeken van de buitenbak ook altijd erg spannend. Dan voel je zijn rugspieren helemaal strak worden, en mocht er ‘opeens’ iets uit die enge hoeken vandaan komen, zal hij de eerste zijn die er vandoor wil sprinten. Maar ik kon hem goed corrigeren en het was echt genieten buiten. Zaterdagochtend had ik een vergadering en na snel de lunch gegeten te hebben, ben ik naar jachtvriend Franz gegaan. Hij was namelijk jarig, 88 jaar geworden! Fijn om hem en Ank met hondje Manasse weer gezien te hebben. Morgen is mijn jongste kuiken jarig. Toen ik hem vroeg welke taart hij wilde voor zijn verjaardag, koos hij, zoals elk jaar, voor de Amerikaanse wortel-notentaart. Dat is echt zijn lievelingstaart. 20 jaar alweer… waar blijft de tijd!
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page