top of page
  • Monique Jansen

Vandaag in de ochtend even rustig aan

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2022


Het is een beetje druk op het moment. Zo heb ik de afgelopen weken 3-4 bijeenkomsten in de avond gehad, deze week is het gelukkig voor het laatst dat ik in de avond 3 vergaderingen heb en een avond jachthoorn blazen. Die vergaderingen is tot daar aan toe, maar er komt een hoop leeswerk bij kijken. Ik zal blij zijn als het iets rustiger wordt. Ik moet me bijna voorstellen hier in huis, zo vaak ben ik afwezig. Tussendoor is het prachtig weer, maar zie ik dat ik halverwege de woonkamer was blijven steken met de grote voorjaarsschoonmaak en ook dat mijn ramen na alle stormen nodig weer eens gelapt mogen worden. En dan is er nog Soof… die het met een beetje zon al snel warm heeft en het liefst al liggend in het water drinkt. Of dat een moddersloot of een plas is maakt haar niets uit. Met de zon die in de woonkamer valt, zie je dan ook nog eens elke zandkorrel dubbel door de schaduw. Door tijdgebrek veeg ik die onder het kopje ‘beetje jammer’.

Woensdag is mijn ‘vrije dag’, maar toch was het rennen en vliegen na het paardrijden. Er moest een autolamp vervangen worden, de hond uitlaten, daarna nog een stuk gefietst met Soof, kaarten schrijven voor lieve vriendinnen die ik al een hele tijd niet meer had geschreven, naar een sloopbedrijf voor auto’s om een onderdeel op te halen, wat achteraf voor een ander type auto bleek te zijn, douchen, de was, aan het blog werken en de foto’s aanpassen en tussendoor koken. Ik maak vandaag een agv-tje, maar heb extra sudderlappen in de pan gedaan en gisteren al extra rijst gekookt, zodat we morgen nasi goreng kunnen eten. Er was maar een klein clubje van de Wodka-woensdag aanwezig vandaag. Eentje ziek (beterschap!), eentje op vakantie (veel plezier!), de ander vliegen (werk ze), en een sterfgeval in de familie (heel veel sterkte ❤️).

Met de dames die nog wel tijd hadden voor een koffie hebben we er een feestje van gemaakt en heerlijk koffie op het terras buiten gedronken. Joris de manege-kater was ook wel erg geïnteresseerd. Ik moest voor de foto’s nog een keer mijn Polentacake met tijm en oranjebloesem maken, maar greep ik mis met de amandelen. Het ontbrak aan tijd om even naar de supermarkt te gaan, dus heb ik deze nog een keer gemaakt, maar dan met pistachenootjes en pistache-extract in plaats van geschaafde amandelen en amandel extract. De taart smaakt er niet minder door, en eigenlijk staat het groen van de pistache wel extra feestelijk. Het was dus dubbel genieten op het terras.

Bij het fietsen zag ik voor het eerst dit jaar een paar lammetjes in de weide lopen. Ik ben nog even terug gefietst met Soof om daar een fotootje van te maken, maar helaas, ik was mijn telefoon vergeten. Ook de knoppen die in de prachtige magnolia bomen onderweg zaten, heb ik daardoor niet kunnen fotograferen. Ik zal van de week vast nog wel een keer met Soof gaan fietsen, nieuwe ronden nieuwe kansen. Ik ga gauw het avondeten regelen om daarna weer te vergaderen. Zondag krijgen we gezellig eters. Ik had totaal geen inspiratie om iets te maken, maar toen ik in de vriezer keek, zag ik nog 2 grote tomahawks liggen. Dat etentje gaat dus ook vast goed komen! Op de foto Mariska en Belle Amie, die moesten nog even oefenen voor het Grote Feest van Woerden van komende zaterdag, dan viert Woerden namelijk dat de stad 650 jaar stadsrechten heeft en heeft Belle een hoofdrol. Fijne dag nog, en geniet van de zon!! 😎


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page