top of page
  • Monique Jansen

Van schot tot bord


Ik had het in het laatste blog al geschreven, er zijn teveel grauwe ganzen. Bijna elke jager die ik ken, maakt iets van de buit. Maar wat als je al genoeg ganzen hebt, en er toch nog een heleboel op het tableau liggen? Ik heb een restaurant in de buurt gebeld, en gevraagd of zij interesse hadden in deze ganzen. Viviamo, een Italiaans restaurant in Woerden (geen pizza's!) wilde de ganzen graag hebben. Ik heb zaterdag de ganzen gebracht, en kokologen Arthur en Ruben gingen er gelijk mee aan de slag. Ze moesten nog wel uit de veren gehaald worden, en natuurlijk ook van de eventuele hagelkorrels ontdaan worden. De nieuwe rookoven werd al opgestookt ;-)


Het is fijn dat de ganzen op deze manier goed terecht komen en zij niet 'voor niets' geschoten zijn.

Van schot tot bord. En laten we eerlijk zijn: Deze beestjes hebben een goed leven gehad in de vrije natuur en geen gekkigheid aan voer gekregen. Ze worden uit de natuur gehaald door hun aantallen of omdat er veel van zijn en de soort uitheems is. Nu kunnen er nieuwe recepten bedacht en gemaakt worden met dit eerlijke stukje vlees. Ik ben benieuwd wat er bij Viviamo op de kaart gaat komen, maar ik weet nu al zeker dat de mannen er iets moois en lekkers van gaan maken. Laat de terrassen en restaurants maar gauw weer openen! En Vivian kennende serveert zij er weer een hele mooie volle wijn bij! Ik verheug me er nu al op!Maar ik heb nog meer leuks gedaan! Ik ben net klaar met het bottelen van de (Bergamot-)Limoncello en de twee soorten Sloegin die ik respectievelijk 6 weken en 3 maanden geleden heb gemaakt. De Limoncello duurt gelukkig maar 6 weekjes voordat je het af kunt maken, bij de Sloegin moet je 3 maanden wachten. Daarbij moet je elke week met liefde even in de grote glazen fles roeren zodat de suiker oplost. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Het ziet er uit als heel veel flessen, en dat zijn het ook. Maar nu heb ik weer leuke, persoonlijke cadeautjes om te geven, en ook als 'bedankje' doen deze flessen het altijd goed. Vriendinnen hebben al gereageerd, of er binnenkort weer een proeverijtje komt? Ja, natuurlijk!!! Het liefst met mooi weer in de tuin op het terras en met eventueel nog gepaste afstand. (Maar ik hoop dat we binnenkort weer 'normaal' kunnen borrelen, maar ja, wie niet...;-) Nog even volhouden allemaal!


82 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page