top of page
  • Monique Jansen

Vaderdag


Normaal gesproken gingen wij met vrienden en de kinderen met Moederdag brunchen. Dat idee is ontstaan omdat beide oudste zonen bij een restaurantje werkten en op die manier toch ‘aanwezig’ waren met Moederdag. Het lukte dit jaar niet om met Moederdag te gaan , vandaar dat wij nu met Vaderdag gegaan zijn. Loef en Lij is dit keer het restaurant geworden. Daar zouden wij een jaar geleden al naartoe gegaan zijn, maar toen kwam juist de tweede lockdown. En wat hebben wij daar heerlijk gezeten! Lang geleden dat we zo lekker relaxt op een terras hebben gezeten met deze vrienden. De lunchkaart was uitgebreid, dat we wat voorgerechten niet konden kiezen. Daarom hebben we als voorafje maar meerdere dingen besteld en gedeeld, en alles was even lekker! Als hoofdgerecht had ik de tournedos, maar dan met echte Pompier-frieten in plaats van een aardappeltje. Buiten de kaart om was er nog een roodbaarsfilet of een halve kreeft met friet. Alles was heerlijk, ik kan niet anders zeggen! De mannen hebben op deze manier ook een heerlijk relaxte Vaderdag gehad.

(Ik heb me suf gezocht naar een foto van een vakantie-barbecue... maar niet gevonden...) Daarna op de fiets naar Bodegraven, naar mijn schoonvader. In Bodegraven staat ons vorige huis. Dat huis had een supergrote woonkamer, maar geen tuin of balkon. Toen de jongens nog klein waren, hadden we bedacht dat het voor de jongens leuk zou zijn om te gaan kamperen tijdens de zomervakantie. Nu zijn manlief en ik geen echte kampeerders, dus dat werd een stacaravan op een camping met zo veel mogelijk erop en eraan voor de jongens. Ik had een barbecuetje gekocht en die meegenomen. Barbecueën deden we thuis nooit doordat het ons aan een tuin ontbrak, en betekende dat we aldaar elke dag ‘de fik’ in de barbecue staken. Àlles gooiden we er op, van speklap tot aan eendenborsten… De halve camping stond blauw nadat we er ook gekonfijte eendenbouten opgedaan hadden. Na een paar dagen alleen maar de bbq aan, wilden we wel een keer iets anders eten. In Frankrijk kun je bij de grotere supermarkten en slagertjes vaak gegrilde kip kopen.


Vooral als het warm weer is, of geen oventje hebt in een stacaravan, is dat super handig en lekker! Van de kip die over was, heb ik de volgende middag gegrilde kipsalade als lunch gemaakt. Het was zo smaakvol dat ik dit, op de camping in Frankrijk of nu met warm weer hier in de zomer, nog steeds maak. Vandaar dat ik van de week een kip in de oven had gedaan en daar de volgende dag de Salade van gegrilde kip van heb gemaakt. Je staat niet met hete pannen te werken en het is een frisse koude salade om met warm weer te eten. Het hangt ervan af wat ik in huis heb of wat er aan groente nog ‘op moet’, maar de basis voor de salade heb je altijd wel in huis.


Het was vrijdag zo heet dat ik zelfs geen zin had me uit te sloven voor de vrijdagmiddagborrel met de hapjes. Dat werd een kaasplank met wat noten en druiven, stokbroodje met gekochte tapenades, met roquefort gevulde mini-paprikaatjes uit eigen tuin (dank voor het idee Martien!) en omdat ik nog kruidenboter over had van de mosselen van de week wijngaardslakken met kruidenboter uit de oven (blikje open trekken, slakjes uit laten lekken en in een ovenvast schaaltje doen, kruidenboter en wat extra knoflook erbij en in de oven schuiven, naast de gevulde paprikaatjes). Op die manier toch een lekkere borrel gehad. De kaasplank ziet er schitterend uit als die is opgeleukt met de walnoten en de druiven. Van de mosselen die over waren van de week heb ik Mosselen met knoflook en tomaat in wijnsaus als lunch gemaakt. Nu is het wat temperatuur betreft weer wat normaler geworden, dus zal er komende dagen weer normaal gekookt gaan worden.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page